Juridisch Advies x Covid-19 wint prijs van Law Hub

Delen:

25 mei Anne-Coppelmans-Juridisch-advies-x-covid
Anne Coppelmans

De prijsvraag die de Amsterdam Law Hub begin april uitscheef om nieuwe juridische hulpinitiatieven tijdens de coronacrisis te belonen, heeft een winnaar opgeleverd. Het Juridisch Advies x Covid-19 krijgt 500 euro.

Als Anne Coppelmans, derdejaars rechtenstudent aan de universiteit van Maastricht, met een vriend belt over de gevolgen van het coronavirus, wordt haar snel duidelijk dat er méér mensen zijn die onvoldoende op de hoogte zijn van hun rechten tijdens de covid-uitbraak. En toen er mensen om haar heen werden ontslagen, werd het haar duidelijk dat werknemers behoefte hebben aan juridisch advies. Ze bouwt, binnen een uur, de website Juridisch Advies x Covid-19, waarop gratis advies is te verkrijgen voor kleine ondernemers en werknemers.

Meer geld nodig

Ze verspreidt de site binnen haar eigen netwerk en al snel ontstaat er genoeg naamsbekendheid om een team op te stellen (nu bijna dertig rechtenstudenten) en aan de slag te gaan met de eerste vragen. Op 14 maart ging het Juridisch Advies-Covid-19 echt van start. Ook na de pandemie, zo is het de bedoeling, blijft de website in de lucht. Daarvoor zou wel meer geld nodig zijn.

Een gedeelte van het gewonnen bedrag wil Coppelmans inzetten voor het verkrijgen van meer naamsbekendheid voor de site.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven