Aanbestedingsjurist

Deel deze vacature:

Het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) van de Belastingdienst is één van de inkoopuitvoeringscentra van de Rijksoverheid en tegelijk ook één van de grootste met circa 120 medewerkers verdeeld over 5 teams. Wij verzorgen voor de gehele Belastingdienst, Douane en Toeslagen de inkoopfunctie. Onze speerpunten zijn duurzaam inkopen en het van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten en hun dienstverlening en processen.

Voor de teams Inkoop Facilitair, Organisatie & Personeel (non-ICT) zijn wij op zoek naar een Aanbestedingsjurist.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Aan de slag gaan met moeilijke inkoop en aanbestedingsprocessen. Daar hou jij je het liefst mee bezig. In deze functie bied je juridische ondersteuning bij complexe en/of Rijksbrede inkoop- en aanbestedingsprocedures. Zo toets je bijvoorbeeld of de gekozen manier van aanbesteden en de eisen die aan inschrijvende partijen worden gesteld passen binnen de wet- en regelgeving. Je reviewt relevante documenten voor de aanbestedingen, zoals het beschrijvend document en de gunnings- en afwijzingsbrieven. Je stelt zelf complexe overeenkomsten op met marktpartijen. Verder hou je je ook bezig met juridische advisering omtrent lopende contracten. Daarnaast draag je bij aan het opstellen van kennisdocumenten, formats,  procesbeschrijvingen en verzorgt inkoopklassen en het juridisch spreekuur. Je werkt samen met 4 andere aanbestedingsjuristen in het team.

Met jouw juridische kennis op het gebied van aanbesteden ben je een expert in je vak. Je weet deze kennis goed en helder over te brengen zodat samen met de inkoopadviseurs gewerkt wordt aan doelmatige en rechtmatige oplossingen voor de klanten.

Een bijzondere baan, omdat…

 • jij je kennis inzet op de aanbesteding van een brede range aan producten en diensten; van opleidingen en trainingen tot scansystemen op de Rotterdamse haven
 • je adviseert en waar nodig begeleidt bij eventuele (gerechtelijke) geschillen
 • je klachten afhandelt conform de klachtenprocedure van het IUC

“Ik ben betrokken bij ingewikkelde aanbestedingen. Bijvoorbeeld bij de Douane en FIOD. Daarbij komen allerlei procedures aan bod zoals concessieopdrachten en onderhandelingsprocedures. Hieraan werken we in multidisciplinaire teams in een fijne werksfeer.” – Mariska, aanbestedingsjurist.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je beschikt over een diploma WO Rechtsgeleerdheid.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van aanbestedingsrecht.
 • Je hebt kennis van relevante regelgeving.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Jouw competenties

 • analyseren
 • overtuigingskracht
 • organisatiesensitiviteit
 • plannen en organiseren
 • samenwerken

De afdeling – SSO Facilitaire Dienstverlening

Shared Service Organisatie Centrum Facilitaire Dienstverlening (SSO CFD) levert producten en diensten op het gebied van de bedrijfsvoering aan medewerkers van de Belastingdienst, Douane, Toeslagen én andere rijksdiensten. SSO CFD is een concerndienstverlener en voert samen met collega-concerndienstverleners de regie op het gehele pakket van de rijksbrede facilitaire dienstverlening.

Bij SSO CFD staat voor iedere medewerker het belang van de klant voorop. Wij voegen waarde toe aan de doelen en processen van onze klanten door hen te ondersteunen op het gebied van facilitaire dienstverlening, huisvesting, inkoop en informatiehuishouding. Zo kunnen onze klanten zich maximaal richten op hun primaire proces.

De organisatie – Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op 11 april 2023 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de vacature?

Neem contact op met Yvette Delnoije, teamleider Inkoop Facilitair
ytg.delnoije@belastingdienst.nl
Contact via Whatsapp: +31651528348

Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Ashley Clement, adviseur Werving & Selectie
Contact via Whatsapp: +31683853598

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 14 maart 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

€4.551,- / €6.786,-
Scroll naar boven