Gemeente Groningen zoekt een

Aanbestedingsjurist

Ben jij de specialist als het gaat om juridische vraagstukken met betrekking tot aanbestedingen? Ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière? Lees dan verder!

Deel deze vacature:

De gemeente Groningen is op zoek naar een
Aanbestedingsjurist
36 uur

Ben jij de specialist als het gaat om juridische vraagstukken met betrekking tot aanbestedingen? Ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière? Lees dan verder!

Hier werk je aan mee
De directie Financiën, Inkoop en Juridische Zaken heeft voor de komende jaren stevige ambities. We zien de wereld om ons heen snel veranderen en daar willen we een bijdrage aan leveren!

Hier ga jij je mee bezig houden
Als aanbestedingsjurist bij de gemeente Groningen speel je een belangrijke rol in het zorgen voor eerlijke en open inkoopprocessen. Je geeft advies bij complexe juridische vraagstukken, zorgt ervoor dat we voldoen aan zowel Europese als nationale aanbestedingsregels, en biedt ondersteuning aan projectteams tijdens aanbestedingstrajecten. Kortom, je bent een sleutelfiguur in het stimuleren van eerlijke concurrentie en het optimaliseren van onze inkoopstrategieën.

Dit alles doe je zelfstandig in een omgeving waarin politieke en bestuurlijke belangen samenkomen en soms tegenstrijdig kunnen zijn. Hierbij is een resultaatgerichte houding en een pragmatische aanpak van essentieel belang. Je bent de bruggenbouwer die zorgt dat alles op juridisch gebied soepel verloopt.

Hier kom je te werken
De afdeling Juridische Zaken is onderdeel van het Shared Service Center. De afdeling geeft juridische ondersteuning en advies aan de organisatie. De juridisch adviseurs zitten zo dicht mogelijk bij het primaire proces, ook fysiek en staan in rechtstreeks contact met de opdrachtgever(s).

De afdeling bestaat uit een groep van ongeveer 45 collega’s die samen een breed pallet aan juridische ondersteuning verzorgen.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.  Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in
Als specialist in het aanbestedingsrecht ben jij de persoon voor alle juridische vraagstukken met betrekking tot aanbestedingen. Maar ook voor andere juridische uitdagingen draai jij je hand niet om.

 • je beschikt over een afgeronde juridische academische opleiding en een ruime ervaring in het adviseren op juridisch gebied. Je bent niet alleen een expert, maar ook een professional die altijd vooroploopt;
 • je hebt een civielrechtelijke achtergrond en hebt veel ervaring opgedaan als juridisch adviseur in grote organisaties;
 • je hebt duidelijk aantoonbare en actuele kennis en ervaring op het gebied van aanbestedingsrecht;
 • jij bent de specialist op het gebied van aanbestedingen en het aanspreekpunt voor je collega’s;
 • je bent een bron van kennis en geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies aan je collega’s en het bestuur. Bovendien heb je een goed gevoel voor politieke zaken.


Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.725,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11 HR 21 Adviseur III);
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, iPad of een laptop.


Hier beginnen
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Ronald Pieters, senior juridisch adviseur, tel.nr. 050 – 367 5869 of met Tim Schuurman, afdelingshoofd Juridische Zaken a.i., Voortelefoonnummer 050- 367 7477.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 oktober 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Groningen

Provincie

Groningen

Salarisindicatie

maximaal € 5.725,-
Scroll naar boven