Advocaat-medewerker EU & Competition

Deel deze vacature:

CMS is één van de grootste advocatenkantoren ter wereld met meer dan 70 kantoren in ruim 40 landen. In Nederland behoort CMS tot de toonaangevende juridische dienstverleners. Met ruim 150 advocaten, notarissen en belastingadviseurs bedienen we onze cliënten vanuit kantoren in Amsterdam, Utrecht en Brussel. We combineren onze diepgaande kennis van de Nederlandse markt met een wereldwijd netwerk en perspectief.

Onze toekomst gerichte visie is onderdeel van ons DNA. We anticiperen op mogelijke uitdagingen, versnellen waar nodig en ontwikkelen innovatieve en duurzame oplossingen. Wij zijn trots op een werkomgeving waar onze medewerkers aangemoedigd worden hun verantwoordelijkheid te nemen, hun mening te delen, advies te vragen en waar talent zich snel kan ontwikkelen.

Het EU & Competition team bestaat uit zes Nederlandse advocaten die vanuit Brussel en Amsterdam opereren. In Brussel vormt het team samen met Duitse en Britse kantoorgenoten het CMS EU Law Office.

Het EU & Competition team adviseert over het EU recht in brede zin, maar vooral over het mededingingsrecht. Denk niet alleen aan het kartelrecht, fusiecontrole en staatssteun, maar ook aan kartelschade en FDI. Het team vertegenwoordigt cliënten op al die terreinen ook in procedures bij de Europese Commissie, de Autoriteit Consument & Markt en (nationale) rechtbanken.

Er wordt nauw samengewerkt met andere CMS kantoren over de gehele wereld.

Voor het kantoor in Amsterdam zoeken wij een:

Advocaat-medewerker EU & Competition

Als advocaat-medewerker richt jij je op de volle breedte van het EU recht maar ben je vooral  actief op het  terrein van het mededingingsrecht. Je maakt deel uit van een hecht en dynamisch team van advocaten, maar werkt in hoge mate zelfstandig. Daarnaast zal je actief bijdragen aan het uitbreiden van de praktijk.

De cliënten en het werk zijn internationaal. Uiteraard beheers je de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend. Daarnaast ben je bij voorkeur ook een andere Europese taal machtig, zoals Frans of Duits.

Voornaamste werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • adviseren en procederen in (internationale) high profile zaken voor gerenommeerde cliënten;
 • jezelf ontwikkelen tot en profileren als een absolute specialist op het terrein van het mededingingsrecht;
 • begeleiden van advocaat-stagiaires.

Wij vragen

 • een afgeronde studie Nederlands recht met uitstekende cijfers;
 • een afgeronde advocaat-stage;
 • tenminste drie jaar ervaring op het gebied van het mededingingsrecht opgedaan bij een advocatenkantoor, als in-house counsel of in de rechterlijke macht;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • een sterk analytisch vermogen;
 • affiniteit met de academische wereld;
 • een maatschappelijk brede oriëntatie;
 • een hoog ambitieniveau;
 • een can do mentaliteit.

Wij bieden

 • een dynamische en internationale werkomgeving;
 • ruime ontplooiings- en specialisatiekansen;
 • de ruimte om minder ervaren kantoorgenoten te begeleiden;
 • een platform om een eigen praktijk op- en uit te bouwen.

Hebben we je geïnspireerd en wil je meer informatie?

Neem contact op met Sophie Lourens (Senior Corporate Recruiter), op telefoonnummer +31 6 27 247 677, Email:  Sophie.Lourens@cms-dsb.com of met Edmon Oude Elferink (partner-advocaat), T (+32) 26 5004 54, Email:  edmon.oudeelferink@cms-dsb.com.

Wil je solliciteren?

Graag ontvangen wij dan een actueel curriculum vitae, motivatiebrief en evt. andere relevante documentatie. Deze kun je per e-mail sturen aan: recruitment@cms-dsb.com t.a.v. Sophie Lourens (Senior Corporate Recruiter).

Bijzonderheden

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 november 2021

Vacaturekenmerken

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

CMS

Over CMS CMS is één van de grootste advocatenkantoren ter wereld met meer dan 70 kantoren in ruim 40 landen. In Nederland werken circa…
Scroll naar boven