Gemeente De Bilt zoekt een

Advocaat

24-28 uur | Bilthoven/Hybride

Deel deze vacature:

Heb jij ervaring binnen de advocatuur en wil je graag de stap naar een gemeente maken om te werken als advocaat in dienstbetrekking? Heb jij ervaring op het gebied van bestuursrecht, omgevingsrecht en bij voorkeur ook aansprakelijkheidsrecht of vastgoedrecht? Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je samen met jouw collega’s het verschil kunt maken voor onze inwoners? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als advocaat in dienstbetrekking vertegenwoordig je onze gemeente in en buiten rechte. Het gaat hierbij o.a. om bezwaar- en beroepszaken op het gebied van bestuursrecht, omgevingsrecht en bij voorkeur ook aansprakelijkheidsrecht of vastgoedrecht.
Je adviseert zo nodig ook de organisatie of collega’s bij complexe juridische vraagstukken. Door je gedegen juridisch advies, verhoog je de juridische kwaliteit, binnen onze gemeente.

Binnen de gemeente werken ervaren juridisch adviseurs. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor onze organisatieonderdelen, geven juridisch advies en stellen contracten en andere juridische documenten op. Als er specialistische kennis nodig is of er een gerechtelijke procedure dreigt of wordt gestart, kom jij in beeld. De gemeente streeft ernaar zo min mogelijk gerechtelijke procedures te voeren.

Jouw team

In De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Jij gaat deel uitmaken van het team Bestuurs- en managementondersteuning. Dit diverse team bestaat uit het bestuurssecretariaat, bestuurssecretaris, bestuursadviseurs, business controller, functionaris gegevensbescherming, jurist bestuursrecht, juridisch controller en het secretariaat van de bezwaarschriftencommissie.

Wat neem je mee?

Qua persoonlijkheid zoeken wij iemand die overtuigingskracht heeft, ‘stevig in de schoenen staat’, analytisch is, communicatief vaardig is, oplossingsgericht en goed benaderbaar is. Iemand die deze nieuwe rol binnen de organisatie, vakkundig en stevig neer kan zetten.

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als advocaat.
  • Je hebt kennis en ervaring heeft opgedaan binnen de advocatuur, op de bovengenoemde rechtsgebieden.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met adviseren en procederen in een politiek-bestuurlijke context. Je bent gewend aan de daarbij behorende belangentegenstellingen en -afwegingen.

Wat bieden we?

Wij bieden een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid, midden in Nederland. In jouw functie draag je bij aan een mooiere wereld voor onze inwoners. Je kunt werken waar en wanneer je wilt, maar uiteraard ontmoeten we elkaar regelmatig in ons goed bereikbare gemeentekantoor. Je krijgt 230 nieuwe collega’s die jou waarderen en inspireren. In onze bruisende Bilthal kun je altijd terecht voor een praatje met een van hen. En als je daar toch bent, neem je meteen even een stuk fruit mee. Klinkt goed, toch?

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 5.309 (schaal 13) tot maximaal € 6.993 (schaal 13) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 2 januari 2023). De vacature is voor 24 tot 28 uur per week.
  • We geloven in een langdurige samenwerking. Bij indiensttreding krijg je daarom direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden
  • Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen
  • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en thuiswerkvergoeding
  • Een zakelijke telefoon en een laptop
  • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek
  • Opleidingsmogelijkheden o.a. via ons eigen leerportaal

Interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij gemeente De Bilt? Solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw CV en/of motivatiebrief graag. Je kun je brief richten aan Roelof van Netten, gemeentesecretaris. Als jij meegenomen wilt worden in de eerste gespreksronde, reageer dan uiterlijk 27 augustus. De eerste gesprekronde is op maandag 4 september en de tweede gespreksronde op 11, 12 of 13 september.

Heb je nog vragen? Die beantwoorden we graag! Bel Roelof van Netten, gemeentesecretaris op 06 22 41 01 52. Voor vragen over de procedure kan je bellen met Jeroen Botman, Senior HRBP, op 06 39 36 06 30 .

Zó werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes kernen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt.

Zin om hieraan bij te dragen? Bekijk onderstaande video (of ons YouTube-kanaal) om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft.

De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavengestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Meer weten? Lees hier ons organisatieverhaal.

De vacature wordt intern en extern tegelijk uitgezet.

Delen? Ja graag! Acquisitie? Nee, bedankt.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 augustus 2023
Verloopdatum: 03/09/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Bilthoven/hybride

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

minimaal € 5.309 (schaal 13) tot maximaal € 6.993 (schaal 13) bruto per maand
Scroll naar boven