Zo help jij ons helpen
Onze Landelijke Dienstverlening (voorheen Klant Contact Center) noemen we ook wel de IC van het Juridisch Loket. De mensen die door ons callcenter naar jou worden doorverbonden, hebben dringend je hulp nodig. Ze hebben acute problemen rond bijvoorbeeld schulden, huurproblemen, scheidingen of arbeidsconflicten. Ze komen terecht in wat voor hen voelt als een ondoordringbaar woud van regels, documenten en wetten. Of hebben ze simpelweg de andere kant op gekeken terwijl de problemen zich opstapelden. Bijvoorbeeld als iemand door ontslag de huur niet meer kon betalen en nu uit huis dreigt te worden gezet.
Jij staat hen te woord, vraagt hen eventueel documenten te mailen en gaat op zoek naar antwoorden. Dan kom je met een advies. En dat hoeft lang niet altijd een juridisch advies te zijn. Soms weet iemand ook gewoon niet dat er instanties, loketten en regels zijn die hen helpen. Krijg jij energie van het idee dat je met jouw expertise echt iemand helpt en misschien zelfs weer wat rust terugbrengt? Dan is dit de baan met de maatschappelijke impact die je zoekt.
Dit is jouw team
Je werkt in een vast team met andere juridisch adviseurs, waaronder een aantal trainees en senior juridisch adviseurs. Jullie kunnen bij elkaar terecht met vragen of voor advies. Je leidinggevende draagt de weinig verrassende, maar volkomen duidelijke titel “teamleider”. Jullie werken in het mooiste pand van het Juridisch Loket. Dat ligt in Den Haag op een steenworp afstand van het Centraal Station en van de mooie binnenstad.
Dit ben jij
Jij bent jezelf en we willen dat je dat blijft. Want diversiteit maakt ons sterker en beter. Je staat voor rechtvaardigheid voor iedereen en je luistert vaak liever dan dat je praat. Zo geef je de mensen die jij helpt het gevoel dat ze zich gehoord voelen. En dat is vaak minstens zo belangrijk als de hulp die je biedt.
Je bent geduldig, empathisch en je kunt goed overweg met mensen die zelf niet thuis zijn in wet- en regelgeving. Je vraagt door tot je weet wat er echt speelt. En dan leg je, in heldere taal, uit wat er aan de hand is, wat de opties zijn en wat de volgende stap is. Ook aan mensen die minder thuis zijn in onze taal.
Wat jij doet, kun je omdat je een HBO- of WO-opleiding hebt gevolgd, zoals SJD of Rechten, en omdat je minimaal 2 jaar praktijkervaring hebt in de juridische dienstverlening. Omdat niet iedereen die bij ons komt Nederlands spreekt, is het een vereiste dat je ook de Engelse taal beheerst.
Dit bieden we jou
Je krijgt een belangrijke rol in een organisatie van maatschappelijke betekenis. Daar hoort een passende beloning bij:
• Je salaris zit in schaal I van de cao Rechtsbijstand: € 3663, – tot maximaal € 4945, – op basis van 36 uur per week.
• We bieden je veel ruimte en ondersteuning voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je toegang tot opleidingen en coaching.
• Uiteraard alle gebruikelijke arbeidsvoorwaarden conform CAO Rechtsbijstand zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%
• Een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling.
• Je werkt in een team bij de Landelijke Dienstverleningin Den Haag. Al onze dienstverlening is daar telefonisch of digitaal.
• Wij helpen je graag bij het komen tot een optimale work-life balance. Deels thuiswerken behoort daarom tot de mogelijkheden. Maar we vragen je ook om regelmatig op kantoor te werken. Zo kunnen we overleggen en van elkaar leren.
Is dit jouw job?
Mooi! Dan willen we je heel graag leren kennen. Klik op “solliciteren” en de rest wijst zich vanzelf.
Let op: Geen ‘traditionele’ motivatiebrief
We vinden het belangrijk om alle kandidaten op dezelfde manier te beoordelen. We willen daarom geen ‘traditionele’ motivatiebrief. We vragen je om in jouw brief antwoord te geven op drie vragen die je hieronder vindt. Op basis van je antwoorden bepalen wij of jouw profiel en jouw verwachtingen aansluiten bij de functie. Dus: neem er even de tijd voor, want dit is samen met je CV het enige waar we je in deze ronde op beoordelen. Je mag putten uit ervaringen in je werk, vrijwilligerswerk, opleiding, privésfeer enzovoorts. Er zijn geen foute antwoorden, alleen jouw antwoorden.
Gebruik per vraag niet meer dan 200 woorden en geef concrete voorbeelden.
1. De dienstverlening van onze Landelijke Dienstverlening verloopt vooral via onze ‘telefonische spoedlijn’. Heb je een specifieke interesse in het helpen van mensen via de telefoon? Zo ja, waar blijkt dat uit?
2. Bij plotselinge juridische problemen horen vaak spanning of stress. De rechtzoekenden die ons bellen, zijn vaak emotioneel. Hoe ga jij daar mee om? Beschrijf een concreet voorbeeld.
3. Hoe ga je om met feedback van collega’s? Kun je een voorbeeld geven van een situatie waarin je je vaardigheden hebt verbeterd nadat je feedback had gekregen?
Springt jouw sollicitatie eruit? Dan nodigen we jou uit voor het eerste gesprek. Wil je meer weten voordat je gaat solliciteren? Neem gerust contact op met Ismail Kus (ikus@juridischloket.nl) of Lamiaa Souissi (lsouissi@juridischloket.nl), Teamleiders LDV.
Werken bij Het Juridisch Loket
Bij het Juridisch Loket wijzen we mensen de weg naar hun recht. Online waar dat kan en persoonlijk wanneer ze daar recht op hebben. Wat hun probleem ook is; wij helpen. Wij zijn juridische adviseurs met een hart voor onze medemens. We zijn thuis in alle rechtsgebieden, dus de afwisseling in het werk is enorm. We doen werk dat vaak vraagt om wat meer geduld en sociale vaardigheden, en daar krijg je veel voor terug. Maar vooral: het gevoel dat je het verschil maakt. Iedere dag weer.