AT Osborne zoekt een

Jurist Aanbestedingsrecht / Consultant duurzaam aanbesteden en contracteren

Deel deze vacature:

Per direct

8+ jaar ervaring

Full-time

WO

Focusgebied Duurzame Leefomgeving

Heb je altijd al écht een steentje willen bijdragen aan het oplossen van de grote maatschappelijke opgaven en wil je Nederland helpen te verduurzamen? Dan zoeken wij jou!

Nederland staat voor een aantal grote opgaven. Denk aan de klimaatopgave, de stikstofopgave, de bouwopgave, de mobiliteitsopgave en de wateropgave. Maar welke rol kan en moet de overheid hier vanuit juridisch perspectief nu precies in spelen? En hoe zorgen we ervoor dat deze projecten ook daadwerkelijk slagen?

Als consultant aanbesteden en contracteren help je onze overheidsopdrachtgevers  in hun projecten, met deze en andere vraagstukken. Je adviseert over de juiste aanbestedings- en contracteringsstrategie, over slimme juridische oplossingen en je brengt de kansen en bedreigingen in kaart. Je gebruikt daarbij je brede kennis van het aanbestedings- en contractenrecht en de nieuwste inzichten in dit vakgebied, bijvoorbeeld op het gebied van innovatief aanbesteden en relationeel contracteren. Je helpt klanten daarnaast met de vertaling van hun ambities in de benodigde aanbestedingsdocumenten en contracten.

Naast het werken in projecten hopen we dat je het leuk vindt trainingen te verzorgen op dit gebied en je kennis/visie te delen met anderen op social media, via Linkedin of in (wetenschappelijke) tijdschriften.

Natuurlijk heb je hier voldoende bagage voor nodig:

  • 8+ jaar werkervaring als jurist of advocaat
  • ruime ervaring met aanbestedingsrecht en contractering
  • focus op duurzaamheid is een pré
  • analytisch sterk
  • proactief, energiek en ondernemend

Voorbeeld projecten

Kenmerkend is dat je als consultant bij AT Osborne veel breder dan alleen als jurist betrokken bent bij het gehele project. Je bent trusted advisor van de klant. Je zet je rechtskennis in om met de klant mee te denken over zijn uitdagingen. Vaak doe je dit ook in huis bij de klant.

Wat je zoal gaat doen? Om je een wat concreter beeld te geven van je werkzaamheden geven we  je graag een paar recente voorbeelden van projecten:

  • Je bent als projectleider voor een gemeente verantwoordelijk voor de aanbesteding en contractering van een marktpartij voor een gebiedsontwikkelingsproject. Dit moet het prestige-object op het gebied van duurzaamheid moet;
  • Je bent als aanbestedingsexpert lid van het projectteam van een grote gemeente. Samen met de markt realiseren jullie een meer innovatieve en duurzame manier van onderhoud van bruggen en kades;
  • Je bent als strategisch adviseur betrokken bij het laten slagen van de gezamenlijke verduurzamingsopgave van de provincie en gemeenten (groen gas);
  • Je helpt als strategisch adviseur een provincie de complexe mobiliteitsopgaven duurzaam op te lossen.

Wat bieden wij jou?

Naast inspirerende collega’s en uitdagend werk, bieden wij je graag hulp bij je persoonlijke ontwikkeling. Al onze juristen nemen daarom deel aan onze eigen Academy. Deze bevat een inhoudelijke kennismaking met andere disciplines, zoals projectmanagement, audits en evaluaties en geld in projecten. Verder bepalen jouw eigen kennis, ervaring en ambities in grote mate welke opdrachten je uitvoert en welke opleidingen en trainingen je volgt. Dit wordt jaarlijks met je afgestemd. Ons bureau scoort hoog op servicegerichtheid, innovatie, maatschappelijk verantwoord werken en financiële prestaties. Wij hebben ons onlangs voor de vijfde keer op rij onderscheiden als één van de Best Workplaces (Great Place to Work, 2021).

Meer weten of solliciteren?

Meer weten over AT Osborne Legal Services of deze functie? Kijk op onze website of neem dan contact op met Femke Rasenberg.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 11 oktober 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO
Over AT Osborne De inrichting van de leefomgeving draagt in belangrijke mate bij aan het welzijn van de mens. Denk daarbij aan onbelemmerde mobiliteit,…
Scroll naar boven