DCMR Milieudienst Rijnmond zoekt een

Jurist Vergunningverlening

Deel deze vacature:

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

DCMR zet projectleiders omgevingsvergunningen, adviseurs en juristen in om ongewenste en gevaarlijke situaties te voorkomen en milieuruimte vast te leggen in omgevingsvergunningen. Heb jij talent voor het maken van verbindingen tussen wat bedrijven willen en wat de wettelijke kaders zijn? En wil jij met jouw juridische achtergrond bijdragen aan een veilige leefomgeving en een duurzamer milieu in het Rijnmond gebied?

Dan ben jij vast de jurist vergunningverlening die we zoeken!

Dit is wat je gaat doen:

Als Jurist Vergunningverlening maak je deel uit van het juristenteam Reguleren, Advies en Omgeving. Dit team houdt zich bezig met de juridische en beleidsmatige advisering op het gebied van omgevingsvergunningen milieu, ruimtelijke ordening en bouw, het voeren van gerechtelijke procedures en het afhandelen van Wob-verzoeken. Ook hoort de advisering over de juridische aspecten van externe veiligheid, luchtkwaliteit, geluidbelasting, afval, bodem, indirecte lozingen, milieueffectrapportage en energie tot het takenpakket, alsmede de implementatie van de Omgevingswet in de organisatie.

Je voert een juridische toets uit op omgevingsvergunningen (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), maatwerkbeschikkingen (Activiteitenbesluit milieubeheer) en beschikkingen op grond van Besluit m.e.r. Een groot deel van je werkzaamheden zal bestaan uit het adviseren, zowel inhoudelijk als procedureel, van vergunningverleners en adviseurs. Je vertegenwoordigt de gemeente of provincie tijdens bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures. Tevens voorzie je het management van kwalitatief hoogstaand advies. Tot slot heeft het team een belangrijke rol in het bijhouden van juridische ontwikkelingen en jurisprudentie en het toepasbaar maken van deze ontwikkelingen voor met name vergunningverleners en adviseurs.

Dit is wat we je bieden:

Je salaris ligt tussen  € 3.935,- en maximaal € 5.564,- bruto per maand (schaal 11). Dit is op basis van 36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je ervaring, kennis en opleiding. Tevens krijg je de ruimte om binnen een professioneel team alles uit jouw vakmanschap te halen voor een leefomgeving waar ieder plezierig maar vooral veilig woont.

Daarnaast bieden we je het volgende:

 • uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken hoog in het vaandel hebben;
 • een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand);
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,-per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP.

Dit is wat we van je vragen:

 • een afgeronde WO-master rechtsgeleerdheid;
 • je hebt kennis van het omgevingsrecht;
 • ruim 3 jaar ervaring bij een (overheids)organisatie;
 • communicatief sterk in woord en geschrift;
 • van jezelf ben je teamgericht, positief en enthousiast;
 • je kunt zelfstandig werken en bent verbindend, vernieuwend en vindingrijk.;
 • zin om 32-36 uur per week bij DCMR aan de slag te gaan.

Zo kun je solliciteren:

Voor meer informatie kun je bellen met Suzanne Eekhout, teammanager Juridisch advies ondersteuning omgevingskwaliteit (telefoonnummer 010 – 2468 011). Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Daniëlle Blom, Recruiter, op telefoonnummer 010- 2468 547 of per mail via recruitment@dcmr.nl. Solliciteren kun je direct via de sollicitatiebutton.

We kijken uit naar je reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 maart 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Schiedam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

min. €3.935,- en max. €5.564,-
Scroll naar boven