Gemeente Oldebroek zoekt een

Secretaris Commissie Bezwaarschriften – Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Vind jij het leuk om te schakelen in een bestuurlijk juridische omgeving? Word jij blij van de juiste én tijdige afhandeling van bezwaren? Ben jij een teamplayer die het liefste samen met collega’s bouwt aan een stevig team Juridische Zaken dat de ambities waarmaakt? Lees dan verder.

Hier ga je werken

De gemeente Oldebroek is volop in beweging! Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Die samenleving geven we met elkaar vorm; inwoners en gemeente. Je krijgt de ruimte voor eigen initiatief en om eigen verantwoordelijkheid te nemen. We ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.

Het team

Je wordt onze nieuwe collega in het cluster Juridische Zaken, dat verder bestaat uit twee juridisch adviseurs en een secretarieel medewerker commissie bezwaarschriften. De collega’s binnen het cluster zijn deskundig en goed op elkaar ingespeeld.

Het cluster Juridische Zaken is onderdeel van team Bedrijfsvoering dat verder bestaat uit de clusters Belastingen, Communicatie, Financiën en P&O. We werken met elkaar aan dienstverlening die vraag gestuurd en klantgericht is, professioneel, verbindend en efficiënt ingericht. We hebben oog voor de belangen van inwoners en medewerkers en handelen in lijn met ‘Oldebroek voor Mekaar’ en excellente dienstverlening.

Commissie bezwaarschriften

De H2O-gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek hebben een gezamenlijke onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften aangewezen, welke bestaat uit een voorzitter en vijf leden. De voorzitter en leden zijn over en weer benoemd en werken met een rouleersysteem binnen de gemeenten. De gemeenten Hattem en Heerde hebben een gezamenlijke secretaris. De gemeente Oldebroek heeft een eigen secretaris, waarvoor nu deze vacature open staat.

Dit ga je doen

 • Als secretaris van de commissie bezwaarschriften ben je de drijvende kracht achter de commissie;
 • Je bereidt de hoorzittingen inhoudelijk voor en treedt tijdens de zitting op als secretaris. Na de zitting stel je tijdig het advies op. Ook bewaak je de voortgang van de bezwaarprocedures;
 • Je vormt samen met de administratief juridisch medewerker het secretariaat van de commissie bezwaarschriften. Jouw takenpakket wordt aangevuld met het actualiseren van de APV en het coördineren van de Woo. Daarnaast draag je bij aan juridische advisering binnen het cluster;
 • Juridisch ben je breed inzetbaar, zowel in het fysieke als sociale domein.

Concreet houd je je bezig met het volgende:

 • Je adviseert de commissie bezwaarschiften en ondersteunt de commissievoorzitter en commissieleden op een proactieve en professionele wijze;
 • Je beoordeelt ingediende bezwaarschriften op ontvankelijkheid en toetst deze aan wetgeving en jurisprudentie;
 • Je bereidt het proces van de hoorzitting en de advisering inhoudelijk voor en neemt deel aan de raadkamer en hoorzittingen;
 • Na de hoorzitting stel je namens de commissie het advies op;
 • Je werkt samen met collega’s aan de doorontwikkeling van de werkprocessen, waaronder de informele aanpak in bezwaar;
 • Je adviseert de organisatie gevraagd en ongevraagd over de juridische kwaliteit en je bevordert de kwaliteit van besluiten op basis van de behandelde bezwaarschriften;
 • Je adviseert en ondersteunt bij het opstellen van juridische correspondentie, contracten en besluiten Je biedt ondersteuning bij implementatie, interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving;
 • Je ben je verantwoordelijk voor de actualisering van de APV en het coördineren van de Woo Je vervult samen met je collega’s binnen het cluster organisatiebreed een helpdeskfunctie voor wat betreft juridische vragen en opdrachten.

Wat neem je mee?

Competenties

Je bent in staat om onder (tijds)druk te schakelen tussen verschillende onderwerpen en daarbij het overzicht en het doel voor ogen te houden. Je bent punctueel, hebt oog voor beslistermijnen en bent sterk in planmatig werken. Je bent resultaat- en klantgericht en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.  Ambitie stellen we op prijs: je krijgt volop ruimte om kansen te creëren en te pakken.

Kennis en ervaring

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding Rechten;
 • Actuele, aantoonbare werkervaring (minimaal 3 jaar) op bestuurlijk-juridisch gebied, bij voorkeur binnen de (semi-)overheid;
 • Actuele, aantoonbare kennis van de Algemene wet bestuursrecht en aantoonbare kennis op bestuurlijk-juridisch gebied op de diverse gemeentelijke beleidsonderwerpen en kennis van de relevante wet- en regelgeving.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een boeiende functie voor 24 uur per week in een organisatie in ontwikkeling. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie is vastgesteld in schaal 10, afhankelijk van je opleiding en ervaring is dat maximaal €4.671,- bruto per maand (op basis van 36 uur; salaristabel 1 april 2022). Daarnaast heeft de gemeente Oldebroek goede aanvullende arbeidsvoorwaarden in onder andere een individueel keuzebudget van 17,05%, flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid om deels thuis te werken. Er is ruim aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Bovendien hebben we een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert. Als je bij ons aan de slag gaat volg je een introductieprogramma en krijg je een buddy toegewezen om je wegwijs te maken binnen onze gemeente.

Kom je vrijblijvend (digitaal) koffiedrinken?

Heb je na het lezen van de vacature nog vragen of wil je vrijblijvend kennis maken met je potentiële collega’s van cluster Juridische Zaken? Kom dan vrijblijvend (digitaal) koffiedrinken.

Stuur even een berichtje met gewenste datum en tijd en/of je eventuele vragen naar Martin Boezelman, juridisch adviseur via telefoonnummer 0525 63 82 00 of mboezelman@oldebroek.nl.

Solliciteren

Solliciteren kun je via de sollicitatiebutton. We ontvangen graag een motivatiebrief waaruit jouw enthousiasme blijkt. Reageren kan tot en met woensdag 14 december 2022.

De gesprekken staan gepland op maandag 19 december 2022. Bij voldoende reacties, kunnen we besluiten de vacature eerder te sluiten. Uiterlijk donderdag 15 december 2022 hoor je of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. We kijken uit naar je komst in het gemeentehuis van Oldebroek!

Over gemeente Oldebroek

De gemeente Oldebroek ligt op de Noord Veluwe en heeft ruim 24.000 inwoners. De gemeente bestaat uit zes dorpskernen, elk met hun eigen identiteit en kenmerken. Wij zijn trots op onze betrokken gemeenschap, actief verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. Wil je meer weten over onze gemeente, kijk dan op www.oldebroek.nl of vind ons op onze socials!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 22 november 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Oldebroek

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

Max. €4.671,-
Scroll naar boven