Gemeente Lelystad zoekt een

Senior Juridisch adviseur

Deel deze vacature:

Ben jij…

Een enthousiaste senior jurist die met een scherp oog oplossingen vindt binnen de (juridische) mogelijkheden? Dan zoeken wij jou!

Het team Juridische Zaken

Het team Juridische Zaken maakt onderdeel uit van het domein Bedrijfsvoering en Strategie en bestaat uit diverse clusters op het gebied van advies, bezwaar en beroep en inkoop. Het team heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijke belang en de organisatie. Er heerst een open en professionele cultuur waar veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Het team fungeert als een juridisch expertisecentrum, waarbinnen veel kennis en ervaring aanwezig is. Binnen het team ben je actief in het cluster dat zich bezig houdt met algemeen juridische advisering.

Wat ga je doen…

Je gaat als senior juridisch adviseur werken binnen het cluster juridisch advies. Het cluster juridisch advies is verantwoordelijk voor de algemene juridische advisering aan de organisatie.

De senior jurist is een generalist en adviseert de organisatie vooral bij grote, complexe en/of politiek gevoelige dossiers, rekening houdend met strategische en bestuurlijke belangen. Maar ook kan er worden gevraagd om gemeentelijke regelgeving met een juridisch oog te beoordelen of mee te lezen bij een voorgesteld besluit aan het college over uiteenlopende kwesties. Ongeacht de adviesvraag wordt een gedegen juridisch, maar vooral ook praktisch uitvoerbaar advies verwacht.

De advisering door het cluster advies heeft betrekking op diverse rechtsgebieden (zowel publiek-, privaat- en Europees rechtelijk). Binnen het cluster advies wordt niet gewerkt met accounthouderschap. Het is dan ook van belang dat je gedegen algemene kennis hebt van de verschillende rechtsgebieden, dat je snel kan schakelen tussen de diverse regelgevingen en – binnen de juridische context- praktisch adviseert.

In de rol van senior jurist heb je zelfstandig dossiers in behandeling, maar neem je in hoofdlijnen je collega senior jurist mee met het oog op de continuïteit van de werkzaamheden bij vervanging. Je werkt volledig transparant samen met de andere clusterleden en gaat veilig om met informatie. Daarnaast fungeer je als sparringpartner voor je directe collega’s alsook voor collega’s binnen andere onderdelen van de organisatie.

Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt van je verwacht dat je het grotere plaatje in ogenschouw houdt (helicopterview) en strategisch meedenkt. Je klant kan iedereen binnen de organisatie zijn, echter bij de grote projecten is dat veelal de projectmanager en (senior) beleidsadviseur. De advisering kan zijn op projecten die de gemeente zelf dan wel in gezamenlijkheid met andere (decentrale) overheden uitvoert, waarbij jij het belang van de gemeente Lelystad behartigt.

Wij vragen…

 • Een afgeronde wo opleiding Rechten;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke senior functie binnen de overheid of indien de werkervaring niet opgedaan is binnen de overheid is kennis en ervaring met het werken met een gemeentelijke organisatie vereist;
 • gedegen kennis van en ervaring met de Gemeentewet, algemeen publiekrecht, met name de Algemene wet bestuursrecht (o.a. verordeningen, nadere regels, beleidsregels en mandaatregelingen);
 • kennis van en ervaring met privaat- en publiekrechtelijk rechtspersonenrecht (o.a. BW en Wgr);
 • kennis van en ervaring met het privaatrecht, met name verbintenissenrecht;
 • kennis van en ervaring met Europees recht, waaronder het aanbestedingsrecht, de Wet markt en Overheid en Staatssteun;
 • kennis van en ervaring met civielrechtelijk bouwrecht is een pré.

Tevens beschik ik je over de volgende kerncompetenties:

 • Analytisch sterk;
 • Communicatief vaardig;
 • Stressbestendig;
 • Pro-actief;
 • Collegiaal;
 • Oplossingsgericht;
 • Flexibel;
 • Dienstverlenend.

Het mooie van de gemeente Lelystad en de functie

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Je hebt dus een uitdagende baan, vol afwisseling in een energieke organisatie. We gaan veilig om met informatie. We werken samen, het is duidelijk en we zijn betrokken. Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen met veel eigen verantwoordelijkheid en er is oog voor jouw talent.

We bieden een dienstverband van gemiddeld 32-36 uur per week.

Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal schaal 11 (max. € 5.372,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week op basis van de salaristabel per april 2022).

Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van of een fiets. Ook kun je een deel van jouw budget omzetten in een tegemoetkoming voor reiskosten.

Extra pluspunten

 • flexibiliteit werk/privé;
 • zeer goede thuiswerkmogelijkheden;
 • een ABP-pensioen;
 • laptop en smartphone van de zaak;
 • informele sfeer;
 • een verrassend vitaliteitsbeleid;
 • ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden;
 • een inspirerende werkplek;
 • een station of (betaalde) parkeergelegenheid op 2 minuten;
 • bedrijfsmiddelen om het thuiswerken arbo-proof te kunnen doen.

Meer info

Heb jij naar aanleiding van onze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan eens contact op met mevrouw Najat Haouli (teamleider), telefoonnummer 06-25722366 of e-mailadres n.haouli@lelystad.nl. Zij kan jou de inhoud van deze functie toelichten.

Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 15 mei 2022. De gesprekken vinden plaats in week 21.

Let op! Mail vanuit de Gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen.

Als je op ‘Solliciteer’ klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen.

In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure.

De gemeente Lelystad biedt aan iedereen ruimte. We streven naar het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die talent als basis en die kracht van diversiteit van de medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 april 2022
Verloopdatum: 10/05/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Lelystad

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

max. 5.372,-
Scroll naar boven