Waterschap De Dommel zoekt een

Senior jurist privaatrecht/Europees recht

Deel deze vacature:

Waterschap de Dommel is op zoek naar een

Senior jurist privaatrecht/Europees recht

36 uren per week

Wat ga je doen?

Om onze doelen en werken te realiseren werken we steeds meer samen met andere publiekrechtelijke en private partijen. Samen met collega’s van andere disciplines span je je in om deze samenwerkingsinitiatieven vorm te geven, waarbij je de rechtmatigheid niet uit het oog verliest. Daarnaast adviseer je over allerlei complexe contracten en ben je een belangrijke sparringpartner voor management, directie en bestuur, maar ook voor alle andere collega’s. Je neemt deel aan het samenwerkingsadviesteam en bent aanspreekpunt voor collega’s om juridisch advies te geven over de verschillende vormen van samenwerking en die inhoudelijk (mee) vorm te geven. Daarbij betrek je relevante expertise van je juridische collega’s, bijvoorbeeld op het gebied van privacy en subsidierecht. In complexe bouwgeschillen ben je het juridische aanspreekpunt voor collega’s, directie en bestuur

Het inkoopteam zal jouw kennis op het gebied van het aanbestedingsrecht, bouwrecht en privaatrecht inzetten voor een second opinion, de juridische toets in de voorbereiding van grotere aanbestedingen, bij lastige vraagstukken, klachten en/of (dreigende) procedures. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het meedenken over de keuze van de te volgen aanbestedingsprocedure en het vormgeven van de samenwerking. Ook denk je mee over relevante actuele thema’s, zoals bijvoorbeeld hoe er om moet worden gegaan met onverwachte prijsstijgingen. Je bent bereid om een gedeelte van de coördinatie binnen het team inkoop op je te nemen om de manager te ontzorgen.  Je past theoretische kaders toe en vertaalt deze naar de – regelmatig weerbarstige – waterschapspraktijk en geeft adviezen die de juridische toets doorstaan, maar praktisch toe zijn te passen door de collega’s buiten. Het team bestaat uit 9 ervaren juristen met ieder een eigen expertiseveld.

Dit ben jij

Voor deze functie zijn we op zoek naar een academische jurist die minimaal 5 jaar juridische werkervaring heeft, bij voorkeur in een bestuurlijke werkomgeving of in de advocatuur. Je hebt kennis van privaatrecht, met name contractenrecht en rechtspersonenrecht. Ook heb je kennis van of affiniteit met het Europees recht, onder meer, aanbestedingsrecht, staatssteun en mededinging. Affiniteit met relevante aspecten van het bestuursrecht, zoals Wet Gemeenschappelijke Regelingen en subsidierecht is een sterke pré.

Je bent leergierig en kan goed samenwerken, je legt makkelijk verbindingen tussen kennisvelden en mensen, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Maar je weet een klus ook zelfstandig goed op te pakken. Dit doe je door de juiste prioriteiten te stellen waarbij je het overzicht goed weet te behouden. Daarnaast ben je flexibel én proactief, je hebt een echte aanpakmentaliteit. Tot slot kun je zaken goed relativeren, ben je organisatiesensitief en hebt daarbij een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 4264,- en maximaal €6041,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 12), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:

  • Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Academie waar je alles kunt leren over water.
  • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget waarmee je onder andere extra verlofdagen kunt kopen.
  • Variabele werktijden.
  • Ondersteuning om fijn thuis te werken (laptop, telefoon, computerscherm, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek én regelmatig digitaal of wandelcontact met collega’s).
  • Korting op de zorgverzekering voor jou en je gezin.
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
  • Een functie voor 32 tot 36 uur per week.

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega’s zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.

In ons beheergebied zorgen we voor natuurlijke en mooie beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. De komende jaren staan we voor verschillende grote opgaven. Zo leggen we waterbergingsgebieden aan om de inwoners van stedelijk gebied te beschermen tegen hoog water. Ook verbeteren we de kwaliteit van onze beken op basis van Europese regelgeving.  Dit alles doen we binnen het speelveld van de Waterwet en straks binnen het kader van de nieuwe Omgevingswet.

Daarnaast zuiveren we het rioolwater van meer dan 1 miljoen inwoners. Het waterschap werkt in de waterketen en het watersysteem nauw samen met allerlei publieke en private partners.

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je je in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 1 november 2022 je cv en motivatie via het sollicitatieformulier. Voel je vrij om voor je motivatie een vorm te gebruiken die bij je past.

Voor meer informatie over de functie kun contact opnemen met Ingeborg Leermakers, Manager juridische zaken, inkoop en bestuursondersteuning 0411-618280. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Miriam van der Linden, Personeelsconsulent, 0411-618598.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 3 november in de ochtend.

Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 oktober 2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Boxtel

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

Max. €6041,-
Scroll naar boven