MLCF Foundation zoekt een

Werkstudent

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De MCLF Foundation werkt op het grensvlak van de gezondheidszorg en de data die de huidige zorg onderbouwen en betere zorg mogelijk maken. Daarbij brengen wij onze juridische en ethische expertise in via hand-on advies, onderzoek en alles wat daar tussenin ligt. We hebben een aantal mooie opdrachtgevers in Nederland, zijn omringd door interessante samenwerkingspartners en betrokken bij enkele spannende Europese projecten. Onze ambitie is om uit te groeien tot de kennispartner in Nederland en Europa voor ethische en juridische vragen op het genoemde grensvlak.

We zijn een klein toegewijd team en hebben het druk. Te druk, wij zoeken versterking, naast met een jurist op junior + /medior niveau, via een werkstudent voor zo’n 16 uur per week.

Wat ga je doen?

Voor ons is het essentieel om tijdig op de hoogte te zijn van de vele ontwikkelingen in het gegevensbeschermingsrecht en de gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg. Jij ondersteunt ons daarbij. Je scant literatuur, kamerstukken en jurisprudentie op wat voor ons relevant is en zorgt ervoor dat wij daarop worden geattendeerd. Daar hebben we een ‘systeem’ voor dat nog wel kan worden verbeterd. Je bent betrokken bij onze literatuurbesprekingen.

Hoe?

Natuurlijk bespreken waar je op moet letten. We hebben talloze abonnementen, jij maakt de eerste schifting. Er is ruim gelegenheid om dit werk deels vanuit huis te doen. In normale tijden zou je ook een aantal uren op kantoor moeten zijn, in het centrum van den Haag. Dat helpt voor de teamgeest en de lunch is gratis. Momenteel houden we ons natuurlijk aan de instructies van de overheid om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Welke kwalificaties?

Je studeert en hebt wat tijd over. Studie bijvoorbeeld rechten, politieke wetenschappen, filosofie. Je weet je weg te vinden in kamerstukken. Je bent bekend met apps die onze bib kunnen ondersteunen. Je hebt je minor achter de rug en staat welwillend tegenover onze missie.

Wat brengt dit op?

Wat je als student-assistent zou verdienen, ongeveer E. 15,- per uur. Daarnaast dus een verrijking van je cv en een aantal interessante en leuke collegae erbij.

Wat nog meer?

We kunnen zeker rekening houden met tentamenperiodes waarin je je even helemaal op je studie moet concentreren. Haal je dan later – niet al te laat – weer in. En wie weet, als wij elkaar bevallen, je bent afgestudeerd en de groei van MLCF gaat zoals verwacht, wordt solliciteren voor je eerste echte baan heel eenvoudig.

Solliciteren?

Via een mail met motivatie en cv vacatures@mlcf.eu De procedure bestaat uit een eerste schriftelijke schifting van de ingekomen reacties en een ronde van interviews. Door de huidige omstandigheden zullen die waarschijnlijk helaas uitsluitend online plaatsvinden. De vacaturetermijn sluit op 30 mei. We hopen de procedure begin juni te hebben afgerond.

 

 

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 5 mei 2021
Verloopdatum: 30/05/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Ongeveer E. 15,- bruto per uur

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top