Kamervragen over ruzie bij Bureau Financieel Toezicht

Delen:

ruzieTweede Kamerlid Jan de Wit (SP) wil meer duidelijkheid over het vertrek van de twee directeuren van Bureau Financieel Toezicht (BFT) eerder dit jaar. Reden voor hun vertrek zijn de verschillen van mening over de te volgen koers van het BFT. De Wit heeft over deze kwestie Kamervragen gesteld aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Directeuren Folkert Winkel en Geert Pieter Vermeulen legden in april hun taken neer. Dit omdat er een verschil van inzicht zou bestaan tussen de twee huidige directeuren. Daarnaast gaf het BFT aan van mening te zijn met één algemeen directeur efficiënter en slagvaardiger op te kunnen treden. Dit zou passen bij de nieuwe rol van het BFT als gevolg van de invoering van de herziene Wet op het notarisambt op 1 januari. Interim-directeur Geert Oosterloo is aangewezen om die taak tijdelijk op zich te nemen. De twee oude directeuren blijven betrokken bij het BFT als adviseur.

De Wit wil nu weten wat het aftreden van de twee directieleden van BFT betekent voor de manier waarop het toezicht nu en in de toekomst wordt uitgevoerd en ingericht. Ook is hij benieuwd hoe het verschil van inzicht heeft kunnen ontstaan en hoe hun nieuwe rol als adviseur kan samengaan met dat verschil van inzicht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven