Karin Kleerebezem beste onafhankelijke jurist

Delen:

De jurist en betaaldienstverlening-expert Karin Kleerebezem is uitgeroepen tot de beste onafhankelijke jurist van het jaar 2019-2020. Juryleden Geert Potjewijd (De Brauw Blackstone Westbroek), Frederieke Leeflang (Deloitte Legal), Dries Lagerberg (Rabobank) en Klaas Evelein (Unilever) wezen Kleerebezem aan als winnaar van de Dutch Independent Legal Award (DILA) 2019-2020.

Tijdens het DILA diner op woensdag 29 januari voelden de juryleden de finalisten Karin Kleerebezem, Sidonie Schreuder en Ayolt Zoer aan de tand over hun vakmanschap. Daarbij lette de jury in het bijzonder op expertise, execution & delivery en onderscheidend vermogen. Volgens juryvoorzitter Geert Potjewijd had de jury het niet makkelijk: “De finalisten waren aan elkaar gewaagd en hebben ook nog eens zeer verschillende profielen en praktijken.”

Litigator

De jury was te spreken over het ondernemerschap van Ayolt Zoer, adviseur, mediator en litigator met een brede corporate praktijk, en was het erover eens dat hij zich heeft bewezen als succesvol raadsman die het vertrouwen van zijn cliënten geniet en een sterke persoonlijke band met hen smeedt.

Sidonie Schreuder, specialist op het gebied van (juridische) compliance en ethiek, wordt geroemd als een bijzonder betrouwbare kracht en om de focus in haar praktijk. Ook sprak zij waardering uit voor de balans die Sidonie bewaart tussen het behoud van haar onafhankelijkheid en haar geëngageerde rol in het team van de cliënt.

Vakinhoudelijke kennis

De jury was onder de indruk van de vakinhoudelijk kennis van Karin Kleerebezem en de manier waarop zij deze implementeert in haar dagelijkse werk. De jury roemde de sterke focus van Kleerebezem op advisering van de betaaldienstverleningsindustrie en haar beheersing van dat vak. De jury had ook lof voor de manier waarop Kleerebezem haar weg weet te vinden in een nieuwe markt en voor hoe zij op dit gebied pioniert en samenwerkt met haar cliënten en peers.

“Het is mooi om te zien hoe de markt en daarmee ook de zelfstandige advocaten en juristen zich ontwikkelen,” zei Marijn Rooymans van het Netwerk van Ondernemende Juristen, één van de organiserende partners van de DILA.

Praktijksoftware

De winnaar kreeg de Award en ook een cursus naar keuze van OSR Juridische Opleidingen en een jaarabonnement op Kleos, praktijksoftware voor juristen. Ook kregen alle finalisten een jaarabonnement op SignRequest voor het digitaal ondertekenen van documenten.

De organisatie van de DILA wordt verzorgd door het Netwerk van Ondernemende Juristen en het LawyerlinQ platform, gesteund door DILA partners Mr. Magazine, Lexxyn, OSR juridische opleidingen, SignRequest, Weagree en Wolters Kluwer/Kleos.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven