Karlijn Hageraats-Bouwens (Hans Familierecht Erfrecht) over zes vrouwen

Overstapper van de week is Karlijn Hageraats-Bouwens. Hageraats is per 1 juni samen met drie andere vrouwelijke partners een nieuw niche familie- en erfrechtkantoor in de binnenstad van Utrecht gestart: Hans Familierecht Erfrecht. Ze is gespecialiseerd in het familierecht en in het bijzonder in echtscheidingen van zelfstandig ondernemers. Hageraats was hiervoor veertien jaar lang verbonden aan Van Benthem & Keulen Advocaten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. U start het kantoor met Monique Hanssen, Pauline Hentenaar-Polderman en Diny Louwen. Samen vier vrouwelijke partners. Is dat een bewuste keuze?
Nee, dat is geen bewuste keuze. Wij hebben voor elkaar gekozen omdat wij op dezelfde manier werken en in het leven staan. Dat uit zich vooral in de wijze waarop wij onze cliënten bijstaan, namelijk op een realistische en praktische manier, met een goede gedegen vakkennis. In het familierecht werken wel veel vrouwen, dus wat dat betreft was de keuze voor vier vrouwen wel voor de hand liggend. We hebben overigens ook nog twee vrouwelijke medewerkers in dienst, dus we zijn straks met zes vrouwen. Mannen zijn schaars in het familierecht. Er zijn overigens wel eens (mannelijke) cliënten die denken dat dit nadelig is voor hun zaak, vrouwelijke advocaten aan beide kanten en vaak een vrouwelijke rechter. In mijn ervaring is dat helemaal geen nadeel. Ik ben zelf ook rechter-plaatsvervanger en ik heb nooit gemerkt dat dit van enige invloed is op een zaak. 

 Hebben jullie de inrichting van jullie kantoor zelf gedaan?
Ja, dat hebben wij zelf gedaan. Wij zitten sinds 1 juni in Spaces House Modernes in het centrum van Utrecht. Dat is een gedeelde kantoorlocatie, waar wij een groot eigen hoekkantoor hebben, dat wij zelf hebben ingericht. De dynamiek van dit pand, waarin allerlei verschillende bedrijven zijn gevestigd, zorgt voor veel positieve energie en het uitzicht over hartje Utrecht is fantastisch. 

Waarmee onderscheidt uw kantoor zich van alle andere kantoren?
Wij zijn juridisch allemaal inhoudelijk sterk, maar wij willen geen nodeloze ellenlange stukken schrijven. We werken alle vier praktisch en realistisch, maar hebben ook oog voor de emoties van cliënten. Dat is voor cliënten een fijne combinatie. Verder zijn we uiteraard gezelliger dan de andere kantoren en hebben we een fantastisch dakterras voor vrijdagmiddagborrels. 

Wat maakt een nichepraktijk zo interessant?
Het is prettig om cliënten op het persoonlijke vlak bij te staan. Cliënten zitten vaak in een ingewikkelde situatie en wij bieden ze daarin een perspectief. Bij Van Benthem & Keulen lag de aandacht meer op de corporate markt, omdat kantoor daar veel cliënten heeft. Dat maakt dat de focus minder kon liggen op de particuliere cliënten die wij bijstaan. Met Hans Familierecht Erfrecht kunnen we ons juist volledig richten op deze particuliere cliënten en ons daarin onderscheiden. We zijn nu het grootste nichekantoor in Utrecht. 

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied?
Anke Mulder. Zij was in mijn beginjaren mijn patroon bij Van Benthem & Keulen en heeft mij alles geleerd. In de jaren daarna hebben wij veel complexe zaken van vermogende particulieren samen gedaan. Dat was een fijne samenwerking, vooral ook voor cliënten. Zonder haar was ik nooit geworden wie ik nu ben. 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top