Katinka Becker (Lennox Litigation) over mijlpalen vieren

Overstapper van de week is Katinka Becker. Ze heeft zich per 18 oktober 2021 als advocaat aangesloten bij Lennox Litigation in Amsterdam. Lennox is per 1 juli 2021 van start gegaan en richt zich op (internationale) geschilbeslechting voor zakelijke cliënten. Becker was voorheen verbonden aan HVG Law in Amsterdam.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom stapt u in zo’n nieuw kantoor?
Dank! Lennox Litigation is een nieuw kantoor gevestigd in het centrum van Amsterdam. De oprichters van het kantoor zijn zeer ervaren en dat geeft vertrouwen. Het kantoor is qua omvang, vakgebied en locatie totaal verschillend in vergelijking met mijn oude kantoor, maar dit past veel beter bij mij. Naast het uitoefenen van de advocatuur ben ik zeer ondernemend en daar is ruimte voor bij een nieuw kantoor. Ik kan meedenken over de positionering van het kantoor in de markt en ik maak van dichtbij alle beslissingen mee. Ik ben fan van de visie van Lennox en daarom ben ik zonder twijfel ‘ingestapt’.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Ik heb er wel langer dan één nachtje over geslapen, maar de keuze voor het kantoor vond ik niet lastig. Collega’s zijn voor mij belangrijk en daarnaast wist ik dat ik mij bij Lennox zou gaan bezighouden met het procesrecht, waarin ik mij graag verder wil specialiseren. Ook het feit dat Lennox net is opgericht spreekt mij aan. Er heerst een enorme drive binnen het team om er een mooi en goed kantoor van te maken. Dit betekent dat elke behaalde mijlpaal niet onopgemerkt blijft en dus wordt gevierd. Het enthousiasme onder de collega’s spat ervanaf en ik hoop dat we nog veel mijlpalen met Lennox mogen behalen én vieren!

 Wat wordt uw grootste uitdaging?
De overstap van een corporate omgeving en praktijkgroep naar een procesrechtelijke omgeving en praktijkgroep is een uitdaging. Mijn corporate-kennis komt zeker van pas, maar ik zal de komende periode vooral vlieguren maken op het gebied van het burgerlijk procesrecht. Daar heb ik zin in! Er liggen een aantal interessante dossiers op mijn bureau waar ik zelfstandig mee aan de slag kan, dus met die vlieguren komt het wel goed. Daarnaast draag ik graag mijn steentje bij aan kantoor en zie ik het als een uitdaging om Lennox op de kaart te zetten.

 Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?
Ik zie een enorme groei aan populariteit van nichekantoren, bij zowel advocaten als ook bij cliënten. Naar mijn mening hebben nichekantoren een belangrijke rol bij het vormgeven van  de ‘nieuwe’ advocatuur, waarbij zij een veilige werkplek en goede work-life balance voor advocaten bieden. Voor werknemers is een goed salaris alleen niet genoeg. Werknemers kijken ook naar andere zaken, zoals het indelen van hun tijd: kijk maar hoe enthousiast mensen zijn over het thuiswerken. Ook cliënten kunnen goed terecht bij nichekantoren en zullen dat denk ik ook steeds vaker overwegen.

 En ook nog even achteruit kijkend: wat is het meest opmerkelijke dat u in uw carrière meegemaakt heeft?
Afgelopen jaar is voor iedereen een opmerkelijk jaar geweest en voor mij misschien wel het meest opmerkelijke dat ik in mijn carrière heb meegemaakt: het jaar van het fulltime thuiswerken. Ik kan mij nog goed de dag herinneren dat op kantoor werd aangegeven dat iedereen moest gaan thuiswerken. Eerlijk, ik zag het wel zitten om vanuit huis te werken. Immers, bij goed weer kon ik dan misschien wel in het zonnetje vanaf mijn balkon gaan werken. Uiteindelijk heb ik vooral vanuit mijn slaapkamer vanachter mijn bureau thuisgewerkt en begon ik al snel alle sociale bezigheden van kantoor te missen. Gelukkig kan ik bij Lennox weer iedere dag naar kantoor en mocht ik zin hebben in een dagje thuiswerken, dan kan dat ook!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven