Kennedy Van der Laan lanceert pragmatisch handboek ‘Omgevingswet in de praktijk’

In 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Daarmee verandert het wettelijke omgevingsrechtelijke stelsel aanzienlijk. Kennedy Van der Laan heeft daarom het handboek 'Omgevingswet in de praktijk' gelanceerd. Het boek duidt op handzame en pragmatische wijze de belangrijkste verschillen tussen het huidige stelsel en de Omgevingswet en is geschreven vanuit het perspectief van de aanvrager van een vergunning.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Omgevingswet integreert 26 wetten – waaronder de Woningwet, de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Wet milieubeheer. Daarnaast wordt de hoeveelheid bijbehorende algemene maatregelen van bestuur (AMvB’s) gereduceerd van zestig tot slechts vier en worden de huidige 75 ministeriële regelingen vervangen door één regeling.

Anita Nijboer, auteur van ‘Omgevingswet in de praktijk’: “Bij het schrijven van het boek heb ik de impact van dit nieuwe wettelijke stelsel op mijn eigen cliënten – waaronder projectontwikkelaars, bouwbedrijven, fabrieken en winkelketens – als uitgangspunt genomen. Daarbij bespreek ik bijvoorbeeld welke vergunningen er zijn, hoe de procedure verloopt en wat de criteria voor verlening zijn. ‘Omgevingswet in de praktijk’ is een combinatie geworden van een naslagwerk en een handboek. Het slaat daarmee een brug tussen theorie en praktijk.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top