Kiddy World overgenomen door Catalpa

Delen:

Kinderopvangketen Catalpa neemt branchegenoot Kiddy World van ondernemer Rob Flipse over. De Catalpa Groep, die vorig jaar door investeerder Bencis werd verkocht aan het Amerikaanse Providence, telt nu ruim 220 vestigingen door heel Nederland met ongeveer 6000 medewerkers.

Adviseurs Catalpa:
Allen & Overy (Danielle Bune, Hedwig Heikes, Sophie Kremer), Wester Partners (Thijs Hagoort)

Adviseurs Kiddy World:
CORP. (Eric de Best, Edwin Renes), BDO Corporate Finance (Mark Spetter, Dirk Kramer)

Eric de Best, dealmaker voor CORP.: “Kinderopvang was de laatste tijd veel in het nieuws en niet altijd in positieve zin. Daarnaast is de branche onderhevig aan wijzigende wet- en regelgeving, onder meer inzake verlaging van de kinderopvangtoeslag. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag op het verkoopproces. De uiteindelijke koper, Catalpa, is marktleider in de sector en wist daarom dergelijke ontwikkelingen op juiste waarde te schatten. Dat heeft er toe bijgedragen dat de transactie toch relatief smooth kon worden afgerond.
De kinderopvangbranche als geheel is volop in beweging; er is een consolidatieslag gaande. Deze transactie, in het kader van de door Catalpa sinds de overname door Providence gevoerde buy&build strategie, is een goed voorbeeld van die consolidatieslag. Met name schaalgrote is een belangrijke factor voor commercieel succes. Kwalitatief hoogwaardige kinderopvang blijft daarom een gewilde asset voor spelers in de markt en dus zal naar verwachting de consolidatieslag nog wel even doorgaan.
Onze introductie bij Kiddy World kwam via BDO Corporate Finance, hun financieel adviseur, waar we een goede relatie mee hebben.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven