Kim Veenman (Finway) over witte muren, een foto van een reisbestemming en veel planten

Overstap van de week is Kim Veenman. Veenman is per 1 mei 2021 begonnen als advocaat (partner) bij Finway in Amsterdam, een nieuw advocatenkantoor dat Veenman met drie anderen heeft opgericht. Daarvoor werkte Veenman als advocaat bij NautaDutilh. Veenman is gespecialiseerd in financieringen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?
Finway is een niche kantoor met experts op het gebied van financieel recht en financieringen. Deze combinatie maakt Finway uniek. Wij kunnen de cliënt volledig bedienen bij een alternatieve financiering of een beleggingspropositie, zoals de uitgifte van obligaties of het opzetten van een fonds. In de markt en bij onze cliënten zien wij een duidelijke behoefte aan alternatieve financieringsstructuren.

Waarom was nu voor u het juiste moment?
Starten met Finway is bij ons alle vier gedreven vanuit ondernemerschap. Danielle Martens (een van de andere oprichters) is een vriendin van mij en polste of ik soms een eigen kantoor wilde beginnen. Ik liet het even bezinken, werd al gauw erg enthousiast en besefte dat dit het moment is om ondernemer te worden.

U bent dit kantoor samen begonnen met Robin van Driel, Danielle Martens en Nellemarie Staal (allen van Van Benthem & Keulen). Vormen jullie zakelijk een ‘dream team’?
Vanuit de markt gezien zeker, omdat dit team cliënten op vier pijlers kan bedienen: financieel recht, financieringen, alternatieve financieringen en Wwft & Sanctiewet advies. Ook als team is het fijn werken met elkaar, omdat we dezelfde visie hebben over hoe we Finway willen runnen. 

Hebben jullie de inrichting van jullie kantoor samen gedaan?
Vooralsnog werkt ieder van ons vanuit een naar eigen smaak ingericht home office. Op termijn willen we wel een fysiek kantoor. De overeenkomstige elementen in het interieur zijn: witte muren, een foto van een reisbestemming en veel planten.

Wat wilt u over 5 jaar bereikt hebben met het nieuwe kantoor?
Finway is dan een gevestigde naam in de markt en wordt geassocieerd met ‘energiek, persoonlijk en creatief’. Wij hebben dan een schat aan ervaring opgedaan en werken nog alle vier met veel plezier samen.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?
Mijn man, onze twee kinderen en het spel Twister om allemaal in beweging te blijven.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top