Partnerbijdrage van

Klimaatverandering: wat kan De Nederlandsche Bank doen?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vraag nu de gratis kennisclip aan

Hoe kan De Nederlandsche Bank invloed uitoefenen in de strijd tegen de klimaatcrisis? Wat is de rol van het Europees Stelsel van Centrale Banken in het milieubeleid? En is het kredietrisico van een steenkolenmijn hoger of lager dan dat van een windmolenpark?

Frits-Joost Beekhoven van den Boezem, general counsel en divisiedirecteur Juridische zaken van De Nederlandsche Bank (DNB), gaat in deze kennisclip in op de rol en de mogelijkheden van DNB bij het tegengaan van klimaatverandering. Ook bespreekt hij de ontwikkelingen rondom juridische procedures die in dit kader gevoerd gaan worden.

Deze kennisclip is een ingekorte video van de lezing die Beekhoven van den Boezem hield tijdens het CPO-congres Klimaat & recht, getiteld ‘De rol van De Nederlandsche Bank als centrale bank en prudentieel toezichthouder bij de green recovery’.

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top