Koning Willem-Alexander op werkbezoek bij Het Juridisch Loket

Koning Willem-Alexander heeft samen met demissionair minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming een werkbezoek gebracht aan Het Juridisch Loket in Den Haag. “De koning was heel geïnteresseerd en stelde veel vragen.”

Delen:

Depositphotos_524659316_S- WA verkleind
foto: Depositphotos

Het bezoek op 6 december begon met een introductie over het werk van Het Juridisch Loket. Daarna spraken de koning en de minister met juristen die werken bij de spoedlijn, waar mensen met acute problemen direct telefonisch advies krijgen. Vervolgens vertelden enkele rechtzoekenden die recent door Het Juridisch Loket zijn geholpen over hun ervaringen.

Presentaties

Aansluitend werden presentaties gehouden over twee projecten die als doel hebben om de rechtshulp in de eerste lijn te versterken om zo een gang naar de rechter te voorkomen. De eerste ging over Het Huis van het Recht Heerlen, waar mensen die kampen met een opeenstapeling van problemen zowel vanuit het sociaal als het juridisch domein worden begeleid om escalatie te voorkomen. De andere presentatie betrof het project Samen Recht Vinden in Zeeland, een aanpak die is gericht op het de-escaleren van conflicten.
Het werkbezoek van koning Willem-Alexander werd afgesloten met een gesprek over de samenwerking binnen de eerstelijns rechtshulp (Het Juridisch Loket, sociaal raadslieden, rechtswinkel en gemeenten) en de verbinding met de tweedelijns rechtshulp, waaronder sociaal advocaten en mediators.

Heel geïnteresseerd

“We zagen dat de koning heel geïnteresseerd was en heel veel vragen stelde. Je zag ook dat hij zich realiseert hoe belangrijk het recht is en hoe mensen kunnen zoeken en klem zitten als dat er niet is”, vertelde Willemijn van Helden, bestuurder van Het Juridisch Loket na het bezoek van de koning aan Omroep West.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven