Partnerbijdrage van

Krijg zicht op de fraude- en integriteitsrisico’s in uw onderneming

Heeft u eigenlijk zicht op uw fraude- en integriteitsrisico’s in uw onderneming? Wij kunnen u helpen bij dit lastige onderwerp. Fraudeurs zijn namelijk een groot risico voor de organisatie en zichzelf. En fraude komt vaak uit onverwachte hoek. Het is namelijk niet aan iemands uiterlijk af te lezen, maar wel aan gedrag. Om de frauderisicofactoren te leren herkennen, schetsen wij een zestal veel voorkomende profielen van een mogelijke fraudeur. Dan hoeft u niet meer te twijfelen of wat u gezien heeft een fout was of fraude, of dat het toeval was of toch een patroon.

Delen:

De fraudetypes

De zes fraudetypes die we hebben geschetst, zijn: de miskende loyalist, de fraudeur tegen wil en dank, de perfectionist, de kat in het nauw, de opportunist en de onaantastbare.

De fraudetypes zijn gebaseerd op een groot aantal casussen van de afgelopen jaren. Uiteraard wel in een vereenvoudigde, maar karakteristieke vorm. We hopen dat de typering bestuurders, commissarissen en accountants helpt om risico’s tijdig en juist te herkennen.

Lees hier meer over de verschillende fraudetypes of bekijk de fraudeurs is beeld.

 

Delen:

Grant Thornton Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd (GTIL), één van ‘s werelds grootste netwerken van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met ruim…

Meer berichten van partner

Andere interessante artikelen uit dit thema:

Scroll naar boven