Kukolja & Wullink naar Europese Hof

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De voormalige advocaten Kukolja & Wullink hebben een klacht ingediend bij het Europese Hof van de Rechten van de Mens (EHRM). De Twentse juristen doen dit uit onvrede over het toezicht op de advocatuur in Nederland.

De concrete aanleiding voor hun stap is de uitspraak van het Hof van Discipline van 24 november 2017. Kukolja & Wullink zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke schorsing omdat ze deken Carl Luttikhuis van de Orde van Advocaten in Overijssel geen inzage wilden geven in hun correspondentie. Het tweetal wilde dit niet omdat volgens hen sprake is van (de schijn van) partijdigheid.

Volgens Kukolja & Wullink heeft de deken geheime contacten gehad met een tegenpartij van cliënten van K&W, te weten de burgemeester van Borne. Maar het Hof van Discipline oordeelde dat Kukolja & Wullink gewoon moeten meewerken.

“In het Nederlandse tuchtrecht is het niet mogelijk gebleken om deze (schijn) van partijdigheid aan de orde te stellen. Hierdoor is er geen eerlijk proces geweest,” stellen Kukolja & Wullink op hun website. “Deze volledig autonome en autocratische positie van de Deken is zeer onwenselijk.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top