Kukolja & Wullink naar Europese Hof

Delen:

De voormalige advocaten Kukolja & Wullink hebben een klacht ingediend bij het Europese Hof van de Rechten van de Mens (EHRM). De Twentse juristen doen dit uit onvrede over het toezicht op de advocatuur in Nederland.

De concrete aanleiding voor hun stap is de uitspraak van het Hof van Discipline van 24 november 2017. Kukolja & Wullink zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke schorsing omdat ze deken Carl Luttikhuis van de Orde van Advocaten in Overijssel geen inzage wilden geven in hun correspondentie. Het tweetal wilde dit niet omdat volgens hen sprake is van (de schijn van) partijdigheid.

Volgens Kukolja & Wullink heeft de deken geheime contacten gehad met een tegenpartij van cliënten van K&W, te weten de burgemeester van Borne. Maar het Hof van Discipline oordeelde dat Kukolja & Wullink gewoon moeten meewerken.

“In het Nederlandse tuchtrecht is het niet mogelijk gebleken om deze (schijn) van partijdigheid aan de orde te stellen. Hierdoor is er geen eerlijk proces geweest,” stellen Kukolja & Wullink op hun website. “Deze volledig autonome en autocratische positie van de Deken is zeer onwenselijk.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven