Juridisch nieuws

‘Kutland’, ‘charlatan’, ‘clown’: scheldende fiscalist krijgt rode kaart

Foto: Pixabay

Hij noemde Hoge Raad-president Maarten Feteris ‘een gekende crimineel,’ vond Nederland ‘een kutland’, betitelde de procesgemachtigde van de Belastingdienst als een ‘clown, geboren loser, charlatan en kennelijke boef’ en maakte het Gerechtshof Amsterdam uit voor een stelletje criminelen.

Verneuken van rechten

En om zijn populariteit bij de rechtsprekende macht nog wat op te vijzelen schold de fiscalist A.V. de Hoge Raad uit voor ‘de max op het gebied van verneuken van de rechten van belastingplichtigen’. En o ja, de belastinginspecteur was ‘Bennie Boef’.

De gemachtigde in fiscale zaken zat beslist niet om zijn woordje verlegen tijdens de vele fiscale procedures die hij voerde. Dit tot afgrijzen van de belastingrechters die hun verbazing en verontwaardiging uitspraken over de scheldpartijen.

Schofferen van magistraten

De grofgebekte fiscalist, die vooral procedeerde over de autobelasting BPM, krijgt zijn eerste waarschuwing in 2018, van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hij zegt sorry, maar gaat later vrolijk door met het schofferen van magistraten. In 2019 krijgt hij zijn tweede waarschuwing, maar ook daarvan is hij niet onder de indruk. Totdat het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op 16 augustus besluit dat het welletjes is geweest. Op basis van artikel 8:25 Awb wordt V. als bijstandverlenend gemachtigde geweigerd voor de cliënt in kwestie. Uit de motivering van het hof: “Het taalgebruik van de gemachtigde komt structureel in strijd met het in het maatschappelijk verkeer betamelijke.”

In zijn column Arrest van de Maand gaat Jurjen Boomsma uitgebreid in op de zaak van de fiscalist.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures