Gilles en het gajes van de rechtspraak

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Gilles en het gajes van de rechtspraak

De Hoge Raad is een enorme hoerenkast. Zo. Dat staat er maar mooi. En het gerechtshof Amsterdam is natuurlijk een crimineel bolwerk. Maar het is plagiaat, want de tekst is niet door mijzelf bedacht, maar door een hagelschietende gemachtigde in fiscale zaken.

De naam van de gemachtigde staat niet in het tussenarrest – laten we hem De La Tourette noemen, voor het gemak. Of Gilles. Gewoon, omdat ik zijn vriend ben.
Gilles procedeert als een gek tegen de BPM, de invoerbelasting voor nieuwe en gebruikte auto’s.  Dat schijnt te lonen, want de BPM is met zijn tabelletjes, wisselende CO2-waarden, en wisselende interpretaties over wanneer een auto nog nieuw is en wanneer gebruikt een feest voor fiscalisten. Het schijnt dat als een fiscalist kan kiezen tussen het winnen van de Staatsloterij, of zijn leven lang flutprocesjes over kommaatjes van BPM-tabelletjes, hij blind kiest voor de flut. Dat levert meer op namelijk.

Hondendrolletjes

Zo ook Gilles. Maar al fluttend gaat Gilles los. Hij maakt er echt wat moois van, zoals een kleuter die kleit met hondendrolletjes. Helaas begrijpt Nederland hem niet. Het Arnhemse Hof bijvoorbeeld waarschuwt hem omdat hij zich in 2018 in zijn bezwaarschriften en pleitnotities op grove wijze uitspreekt “over Nederland, de Hoge Raad, de leden van het Hof en ambtenaren” (ECLI:NL:GHARL:2018:8805). Gilles zegt sorry en belooft zich voortaan in te houden.
In 2019 blijkt het toch niet beter te gaan. Gilles noemt de procesgemachtigde van de fiscus een “clown (…) , die mij wil fusilleren of ophangen”, een “geboren loser”, “charlatan” en “kennelijke boef”. Gilles schopt verder door iemand van de rechtbank een “clowntje” te noemen. Vervolgens noemt hij de rechters uit onze weledelzeergeleerde hoofdstad “criminelen” en neemt hij de vrijheid de Hoge Raad uit te maken voor onder meer “de max op het gebied van verneuken van rechten van belastingplichtigen”. HR-president Feteris is “een gekende crimineel”. En Gilles vindt Nederland trouwens een kutland.

Gele kaart

Weer krijgt hij over de fax een aller-aller-allerlaatste waarschuwing. Weer is hij onbegrepen. Gelukkig maakt hij er wat moois van. “Een regelrechte schande”, faxt hij terug. “Een toonbeeld van wat een gajes er werkzaam is in de rechtspraak in Nederland”. Schandelijk dat hij een “gele kaart” krijgt “als de rode kaart niet uitgedeeld kan worden”. “Als u mij wil naaien, moet u dat mij in persoon doen.”
Dus dat gebeurt. Op 16 augustus beslist het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op basis van 8:25 Awb dat Gilles geweigerd wordt als bijstandverlenend gemachtigde voor enkele zaken in augustus (ECLI:NL:GHARL:2019:6597). Belanghebbende moet een andere gemachtigde zoeken.

Baggerland

Maar eigenlijk had hij daarvoor al zijn allerlaatste waarschuwing gekregen, want in maart 2018 (ECLI:NL:GHSHE:2018:1133) krijgt hij al een gele kaart van het Hof Den Bosch omdat hij de fiscus een georganiseerde misdaadorganisatie noemt, Nederland een “baggerland” is en hij de geachte Inspecteur “Bennie Boef” noemt. “Het Hof stelt vast dat het aanspreken van de gemachtigde op diens gedrag en bejegening geen effect heeft gesorteerd en wijst erop dat hij geweigerd kan worden.”
Of was hij voor het allerlaatst gewaarschuwd in april 2018? De rechtbank neemt aanstoot aan zijn beledigende teksten over fiscus, rechtbank en Hoge Raad en spreekt hem op zitting daarover aan. En wat antwoordt Gilles? “Ik blijf erbij en vind Nederland een enorm kutland” (ECLI:NL:RBGEL:2019:1746). Zo kennen we hem weer.

Staatslot

Gilles – luister. Ik ben je vriend. Ik gun je een lange loopbaan in dit baggerland. Ik waardeer bijzonder hoe jij jouw taal overpent van de dichtstbijzijnde schutting. Een bijzonder talent. Maar koop eens een staatslot binnenkort – de kans dat je op deze manier nog lang in het recht werkzaam blijft, is kleiner dan je kans om president te worden van de Hoge Raad.
Heb ik dat zo positief genoeg voor je geherformuleerd?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top