KVdL-baas Joost Linnemann laat zich door scholier vervangen

Delen:

Foto: Kennedy Van der Laan

Joost Linnemann van het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan was een van de 317 CEO’s die donderdag 23 januari in het kader van het JINC-project Baas van Morgen zijn stoel afstond aan een leerling. De 14-jarige Selin mocht op deze dag in zijn plaats de lakens uitdelen.

JINC, dat in 2003 werd opgericht om armoede en verval in Amsterdam Nieuw-West tegen te gaan, groeide in ruim zestien jaar uit tot een landelijke organisatie met bijna 500 partners in bedrijfsleven en onderwijs. De organisatie zet zich in om de kansen op de arbeidsmarkt van jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand te vergroten en bereikt met diverse projecten, waaronder Baas van Morgen, jaarlijks meer dan 55.000 jongeren.

Deelnemers

Voor dit Baas van Morgen-project nodigt JINC jaarlijks een aantal van haar partners in verschillende regio’s uit om deel te nemen. Naast Kennedy Van der Laan deden donderdag ook verschillende andere advocatenkantoren mee, waaronder Ploum en NautaDutilh. “Het Baas van Morgen-project sluit goed aan bij andere projecten van JINC waaraan ons kantoor meedoet”, zegt Linnemann. “Zo organiseren we met JINC een paar keer per jaar een bliksemstage voor kinderen van basisscholen en middelbare scholen om kennis te maken met de advocatuur.”

Kantoorsfeer

Selin, die ’s ochtends thuis werd opgehaald, was voor haar CEO-dag best zenuwachtig, vertelt ze. “Maar eenmaal op kantoor voelde ik me erg welkom.” Van tevoren had ze bewust niet veel research gedaan naar wat werken in de advocatuur kon inhouden. Dat ze later in een bedrijf wil gaan werken wist ze al wel, maar dat hoefde niet per se de advocatuur te zijn. “Nu denk ik daar wel anders over.”

Vooral aangenaam verrast was ze door de kantoorsfeer. “Iedereen gaat aardig met elkaar om. Het wordt echt belangrijk gevonden dat iedereen met een glimlach naar kantoor komt. De uitjes, het contact met elkaar, en ook hoe zaken worden opgelost vond ik erg leuk.” Bijzonder vond ze ook de aandacht die iedereen had voor de presentatie die ze hield naar aanleiding van een door het kantoor meegegeven concrete opdracht.

Kruisbestuiving

Linnemann: “We vertelden Selin dat binnen onze secties nauw wordt samengewerkt en dat daar van alles wordt georganiseerd. Graag wilden we van haar weten hoe we ervoor kunnen zorgen dat er tussen de secties meer kruisbestuiving is. Selin is toen aan het werk gegaan met een format voor een lunch, die ervoor zorgt dat medewerkers uit verschillende secties elkaar vaker ontmoeten. Ze is meteen met medewerkers van de keuken en HR gaan praten. Daarna heeft ze aan de hand van een powerpointpresentatie ons haar ideeën verteld.”

Selins plan: een maandelijkse lunch waarbij medewerkers met verschillende kleurenkaartjes bij tafels worden ingedeeld. Per keer wordt een thema bepaald. “Het eerste thema was muziek. Zo was er een tafel r&b, een rock- en een klassieke muziektafel.” Linnemann: “Dit gaan we zeker doen!”

Grappig

Selins aanwezigheid zorgde volgens hem ook voor grappige situaties. “Bij de managementbespreking kwam een collega te laat binnen. Wij zeiden tegen Selin: ‘Jij bent de baas, dus zeg maar wat je ervan vindt.’ Toen zei ze: “Voor deze ene keer zie ik het door de vingers.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven