Lancering website bevoegderechter.nl

Delen:

Via de website bevoegderechter.nl kunnen juridische professionals snel uitvinden bij welke rechter een zaak aanhangig gemaakt moet worden. Het opzoeken en toepassen van de wettelijke bevoegdheidsregels kan vanaf vandaag met slechts enkele muisklikken.

Maarten van Gelderen, arbeidsrechtadvocaat en initiatiefnemer van de site: “De bouw van deze online tool is voortgekomen uit persoonlijke frustratie. Als advocaat moet je bij elke rechtszaak steeds maar weer in complexe bevoegdheidsregels duiken voordat je een gerechtelijke procedure kunt starten. Doordat deze regels per rechtsgebied verschillend zijn en in diverse wetten en verdragen zijn vastgelegd, ben je hier als advocaat of jurist flink wat tijd aan kwijt. Dat moet toch veel sneller en geautomatiseerd kunnen dacht ik.”

De unieke ‘bevoegdheidswizard’ van BevoegdeRechter.nl bepaalt aan de hand van een aantal zaakskenmerken niet alleen welke rechter in een specifiek geval bevoegd is, maar voorziet de gebruiker direct van alle relevante contactgegevens van de betreffende rechterlijke instantie inclusief de wetsartikelen waarop de bevoegdheid gebaseerd is. Deze gegevens kunnen vervolgens eenvoudig worden uitgeprint of gekopieerd naar het inleidende processtuk. Zelfs zaken met een internationaal aspect kunnen snel en eenvoudig via deze unieke tool opgelost worden.

Van Gelderen verwacht dat de site en de daaraan gekoppelde tool een flinke jaarlijkse besparing kan opleveren voor advocaten en juristen die regelmatig procederen. De tool kan een maand lang gratis en vrijblijvend uitgeprobeerd worden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven