Nieuws

Landelijke handelskamer tegen achterstanden

Foto Geert Snoeijer

Om achterstanden weg te werken starten de vier gerechtshoven in het tweede kwartaal van dit jaar met een landelijke handelskamer. Onder intensieve begeleiding van raadsheren gaan juristen daar uitspraken schrijven in civiele zaken buiten het familierecht.

Schrijfteams

Met de oprichting van deze nieuwe handelskamer bundelen de vier gerechtshoven hun krachten, wat de doorstroming van zaken moet verbeteren. Handelszaken bij een gerechtshof worden altijd door drie raadsheren beslist. Normaal zijn zij ook verantwoordelijk voor het schrijven van de uiteindelijke uitspraak, maar in de nieuwe kamer doen schrijfteams van twee juristen en een raadsheer dit.

Werkvoorraden

“Bij een aantal gerechtshoven is er een te grote voorraad in handelszaken,” zegt bestuurslid Areane Dorsman van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. “Door als gerechtshoven de krachten te bundelen willen we proberen deze werkvoorraden terug te dringen en daarmee de doorlooptijden verder te verkorten.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures
Mercedes-Benz – Mercedes Business Solutions (Rectangle)