Landelijke handelskamer tegen achterstanden

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto Geert Snoeijer

Om achterstanden weg te werken starten de vier gerechtshoven in het tweede kwartaal van dit jaar met een landelijke handelskamer. Onder intensieve begeleiding van raadsheren gaan juristen daar uitspraken schrijven in civiele zaken buiten het familierecht.

Schrijfteams

Met de oprichting van deze nieuwe handelskamer bundelen de vier gerechtshoven hun krachten, wat de doorstroming van zaken moet verbeteren. Handelszaken bij een gerechtshof worden altijd door drie raadsheren beslist. Normaal zijn zij ook verantwoordelijk voor het schrijven van de uiteindelijke uitspraak, maar in de nieuwe kamer doen schrijfteams van twee juristen en een raadsheer dit.

Werkvoorraden

“Bij een aantal gerechtshoven is er een te grote voorraad in handelszaken,” zegt bestuurslid Areane Dorsman van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. “Door als gerechtshoven de krachten te bundelen willen we proberen deze werkvoorraden terug te dringen en daarmee de doorlooptijden verder te verkorten.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top