Landelijke Strafrechtsdag 2012

Delen:

Verschuivende verantwoordelijkheden in de strafrechtspleging. Dat is het thema van de Landelijke Strafrechtsdag 2012 die plaatsvindt op vrijdag 22 juni en wordt georganiseerd door het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht (UU). Dagvoorzitter is Stijn Franken, hoogleraar straf(procesrecht) aan de UU en advocaat bij Franken Zuur van Baarlen Van Kampen.

De verschuiving in de richting van de bescherming van burgers en samenleving tegen criminaliteit moet worden begrepen tegen de achtergrond van een convergerend bovennationaal normenkader. Het huidige crimineelpolitieke denken op bovennationaal niveau getuigt van de wens om binnen sommige territoria te komen tot convergentie van strafrechtelijk te handhaven normen en waarden, bijvoorbeeld door het creëren van een Europese rechtsruimte. Binnen de gedachtevorming over dergelijke typen schaalvergroting vormen de mensenrechten een belangrijke bron van inspiratie. Het denken in termen van fundamentele rechten biedt daarbij handvatten waarmee nationale strafrechtspraktijken samenlevingen in enigszins gelijke richting kunnen sturen.

In lezingen en tijdens workshops op de Landelijke Strafrechtsdag zullen verschillende facetten van genoemde verschuivingen worden besproken en van commentaar worden voorzien. Klik voor het gehele programma, sprekers en aanmelding hier.

Datum: 22 juni 2012
Tijdstip: 9.30 uur tot 17.00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Raadzaal, Achter Sint Pieter 200, Utrecht

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven