Lars Koning (HBN Law & Tax) over een tropische omgeving

Student-stagiair van de week is Lars Koning. Lars liep stage bij HBN Law & Tax op Bonaire. Inhoudelijk is het werk wel vergelijkbaar met dat in Europees Nederland, maar de vrije weekenden zijn een heel andere ervaring, zo vertelt Lars.

Delen:

Lars Koning

Lars Koning, 23 jaar, rondde in augustus 2023 zijn bachelor rechtsgeleerdheid af aan de Universiteit Leiden. Hij besloot een tussenjaar te nemen en een jaar praktijkervaring op te doen, voordat hij aan een master begint in september 2024. Hij heeft het tussenjaar onder meer gebruikt om stage te lopen, en wel bij HBN Law & Tax op Bonaire in januari en februari 2024.

Een stage op Bonaire. Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
Via iemand die ik bij mijn bijbaan had gesproken die een partner kent en vroeg of het niet wat voor mij zou zijn om stage te lopen op Caribisch Nederland. Dit leek mij natuurlijk wel wat en zo ben ik in gesprek gegaan met HBN Law & Tax.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Van de advocatuur had ik wel al een beeld gevormd door verhalen van medestudenten of andere kennissen die hier werkzaam in zijn of waren. Ik verwachtte een professionele sfeer met een zakelijk karakter die voor mij erg nieuw en leerzaam zou zijn. 

Is werken op Bonaire heel anders dan in Nederland, voor zover je kunt beoordelen?
Inhoudelijk is het werk wel vergelijkbaar met dat in Europees Nederland – op wat uitzonderingen wat betreft de wet- en regelgeving na – maar het is een heel andere ervaring om buiten werktijden in een tropische omgeving te zijn en hierdoor in het weekend echt een vakantiegevoel te hebben.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Ik had twee gesprekken waarbij ik in eerste instantie kennis ging maken met iemand van HRM en de organisatie in het algemeen, opgevolgd door een gesprek met een senior advocaat en een advocaat van vestiging Bonaire. Na deze gesprekken werd ik geselecteerd.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Hoe het is om in een compleet andere omgeving dan Europees Nederland te werken en van dichtbij de advocatuur mee te maken. Het was erg waardevol om de verhalen te horen van de advocaten en fiscalisten die de stap hadden genomen om te emigreren.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Een grote blunder heb ik gelukkig niet hoeven meemaken. Een hoogtepunt was om bij de eindbeoordeling de positieve feedback op mijn referaat en de werkzaamheden over de gehele periode te mogen horen. Dit geeft vertrouwen in de toekomst.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Deze stage heeft mij enthousiaster gemaakt over dit beroep. Door de praktijk te kunnen ervaren ben ik erachter gekomen dat ik dit beroep enorm interessant vind en er energie uit haal. Daarnaast heb ik de manier waarop de advocaten binnen HBN Law & Tax vestiging Bonaire op een zeer kundige, maar ook gezellige wijze te werk gaan als erg prettig ervaren.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven