Laura Kennedie (Ploum): ‘Fijn om achteraf te horen als ze echt iets aan mijn inbreng hebben gehad’

Student-stagiair van de week is Laura Kennedie. De student-stage zal voor haar de doorslag geven voor haar masterkeuze volgend jaar.

Delen:

Laura Kennedie (22) studeert Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij verwacht in 2022 af te studeren, maar waarin is nog een vraag. Zij loopt stage bij Ploum op de afdeling Arbeidsrecht van januari tot en met februari 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Vanwege de Rotterdamse attitude en uitstraling van het kantoor. En tijdens een recruitmentlunch en een sollicitatietraining bij Ploum heb ik ontzettend leuke gesprekken gevoerd met verschillende advocaten. Ik heb vanwege het coronavirus even moeten wachten, maar nu ben ik er!

Je bent er tijdens de coronacrisis. Hoe is dat?
Het is heel bijzonder om een student-stage vanuit huis te doen. Ik ontmoet vrijwel iedereen online en wekelijks zijn er vergaderingen waar ik aan deel mag nemen. Ik ben blij dat ik er zoveel bij betrokken wordt door de sectie. Soms mis ik de gezelligheid van het kantoor, maar ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. De slingers hang ik gewoon thuis zelf op!

Wat moet je zoal doen?
Ik doe met name jurisprudentie- en literatuuronderzoekjes en schrijf artikelen voor op de website. Verder bereid ik conceptmailtjes voor en ik mag helpen met het opstellen van verweerschriften. Ik zoek eigenlijk alles uit als iemand dat van mij vraagt, haha. Het is na een opdracht altijd heel fijn om te horen als ze echt iets aan mijn onderzoek hebben gehad.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De stage bevalt echt heel goed. Ik heb tot nu toe zoveel nieuwe dingen geleerd. Ik zal deze stage niet snel vergeten, omdat het toch een andere stage is dan normaal. Het leukste vind ik dat ik mee mocht naar een zitting met twaalf procespartijen bij het Hof Den Haag. De eerste zitting die ik bijwoonde was geen alledaagse zitting en heeft uiteindelijk vier uur lang geduurd. De tweede zitting bleek niet minder saai te zijn. Zo praatte de tegenpartij de hele tijd door de rechter en eigen advocaat heen.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik ben echt tevreden met hoe mijn stage verloopt. Het is veel leuker dan verwacht. Achteraf had ik misschien minder moeten denken dat ik iemand tot last ben als ik vragen heb. Want iedereen is juist altijd goed bereikbaar en staat ervoor open om mij te helpen met vragen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb, voor zover ik weet, geen echte blunders gemaakt. Ik kreeg op de vierde dag van mijn stage een mailtje waarin stond: “Zie dit dossier, kan jij het verweerschrift schrijven?”. Ik was even in shock en ik wist absoluut niet waar ik moest beginnen, maar dat durfde ik echt niet te zeggen natuurlijk. Uiteindelijk heb ik alle hulp gekregen die ik nodig had en was ik erg trots op het deel dat ik geschreven had. Was het toch nog een succes!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker! Ik heb met deze stage echt een goed beeld gekregen van de advocatuur, terwijl ik gewoon thuis aan het werk was. Ik ben blij dat ik op deze manier een kijkje in de keuken mag nemen om te ontdekken in welk rechtsgebied ik verder wil. Deze stage moet de doorslag geven voor mijn masterkeuze volgend jaar. Het is fijn om te weten hoe alles in de praktijk werkt.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Het liefst helemaal niet natuurlijk, maar als ik echt moet kiezen, dan met Arjen Lubach. Ik vind hem ontzettend grappig en hij brengt me af en toe weer wat nieuws bij. De vraag is wel of hij in het echt en na een paar dagen nog steeds zo’n grappenmaker is.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven