Laurens Hillen: ‘Naast brief en fax nu ook e-mail geaccepteerd middel’

Delen:

Laurens Hillen

Overstap van de week is Laurens Hillen. Hillen stapte als advocaat over van NautaDutilh naar Finnius. Hij is gespecialiseerd in financieel toezichtrecht en anti-witwasregels (Wwft).

Van harte gefeliciteerd met deze overstap!
Veel dank! Het was zeker geen gemakkelijke keuze, maar de klik in de oriënterende gesprekken, de visie van Finnius en de mogelijkheid om mij verder te kunnen ontwikkelen op het snijvlak van financieel recht en bestuursprocesrecht gaven voor mij de doorslag om dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Na een paar weken ingewerkt te zijn kon u vanaf huis gaan werken vanwege de coronacrisis. Voelt u zich wel al thuis bij uw nieuwe kantoor?
Ik heb per 1 februari jl. de overstap gemaakt en dus het geluk gehad dat ik eerst een paar weken op kantoor in Amsterdam iedereen heb leren kennen. Zo hebben we met z’n allen op 25 februari jl. nog het tienjarig bestaan van Finnius gevierd. Daarbij is Finnius, ondanks dat het met een dertienkoppig team een van de grootste financieel-rechtteams van Nederland is, een compacte organisatie. In korte tijd heb ik dan ook met bijna iedereen al een keer samengewerkt aan een zaak. Thuis voelde ik me dus gelukkig al heel snel.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Met name de nieuwe perspectieven op zowel de advocatuur als de financiële sector vind ik erg leuk. Je werkt veel meer samen met andere nichekantoren en vaak weer voor andere cliënten dan bij mijn vorige kantoor. Naast het feit dat het leuk is om nieuwe mensen te ontmoeten, is het interessant om te zien hoe divers zowel de advocatuur als de financiële sector in Nederland eigenlijk is.

U hebt bijzondere belangstelling voor innovatie in de financiële sector. Ziet u al versnelde innovaties vanwege de coronacrisis?
De coronacrisis zal de digitalisering van bedrijfsprocessen van bijvoorbeeld banken ongetwijfeld een verdere boost geven. Voor mijn eigen dagelijkse praktijk is interessant dat corona er in korte tijd voor heeft gezorgd dat naast de brief en de fax nu ook de e-mail een geaccepteerd middel is om met de rechtbank te communiceren. Over vernieuwing gesproken!

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Ik sluit niet uit dat dat het beroep van journalist zou zijn. Het volledig uitpluizen van de feiten en daarvan een zo helder mogelijk verhaal maken is een belangrijk onderdeel van het schrijven van processtukken en iets wat ik altijd erg leuk aan het vak van advocaat heb gevonden. Daar zit een duidelijke parallel met de journalistiek. Maar, ik ben erg gelukkig met mijn keuze voor de advocatuur en ik hoop dan ook dat ik dit vak nog vele jaren bij Finnius kan uitoefenen!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven