Legal-technologiesprogramma vanuit Universiteit Leiden en Open Universiteit

De technologie voor het gebruik, de opslag, de verwerking en de uitwisseling van numerieke gegevens wordt steeds geavanceerder en verweeft zich steeds intenser met fysieke technologie, sociale instituties en het persoonlijke leven van individuele burgers. Tijd voor een Legal Technologies Program, dus, zo lijken Universiteit Leiden en Open Universiteit gedacht te hebben.

Delen:

beeld: Depositphotos

“Ook voor het juridische domein heeft digitalisering grote gevolgen. Technologie biedt juridische professionals mogelijkheden om hun vak efficiënter en adequater te beoefenen”, vertelt de site van de Leidse universiteit. “Tegelijkertijd vragen de groeiende digitale mogelijkheden om juridische kaders, want niet alles wat kan mag ook volgens de wet. Bovendien zet digitalisering democratische en rechtsstatelijke waarden onder druk. Technologie-experts en juridische professionals zullen meer moeten samenwerken en elkaars expertise moeten aanvullen. Zij zullen hun krachten moeten bundelen om digitale technologie op de juiste manier door te ontwikkelen en op verantwoorde wijze in te zetten in de praktijk.”

Opleiding en debat

De Open Universiteit en de Universiteit Leiden bieden in samenwerking een professioneel programma om informatici en juridische professionals kritisch te laten kijken naar hun eigen werkveld en wetenschappelijke kennis over legal technologies in de eigen praktijk te implementeren.

Kijk hier voor meer informatie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven