Juridisch nieuws

Legal Valley bespreekt jurist van de toekomst

Het recht heeft moeite om de technologische ontwikkelingen bij te houden. Dat vraagt om een ‘andere’ jurist. Hoe ziet die jurist van de toekomst eruit? Waar heeft de maatschappij behoefte aan? Welke vaardigheden heeft de jurist van de toekomst nodig en hoe leiden we deze op?

Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het congres Maatschappij & Recht, georganiseerd door Legal Valley, een samenwerkingsverband van een groot aantal juridische instellingen in en om Gelderland. Jaarlijks wordt de juridische denkkracht van Gelderland bij elkaar gebracht om samen met ondernemers, bestuurders, studenten en politici een juridisch-maatschappelijk actueel thema te bespreken. Het onderwerp van het congres van 24 april 2018 is De jurist van de toekomst. Plaats van handeling: Musis te Arnhem. Vorig jaar was het thema privacy.

Tijdens dit tweede congres Maatschappij & Recht geven verschillende inleiders vanuit meerdere invalshoeken hun visie op de jurist van de toekomst; vanuit maatschappelijke en technologische ontwikkelingen, de rechtspraak, de opleiders maar zeker ook vanuit de jurist van de toekomst zelf. Vervolgens gaan zij onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong in debat over het profiel van de jurist van de toekomst.

Andere vragen die aan de orde komen: is er sprake van verjuridisering van de samenleving? Wat is de invloed van digitalisering en artificial intelligence? Wat wil een startende jurist van zijn of haar werkgever? Wat is de behoefte van bedrijven, de rechtspraak, het OM? Wat is de balans tussen kennis en vaardigheden?

De uitkomst van het congres wordt gebruikt als input voor het jaarcongres van de Nederlandse Juristen Vereniging (NJV) later in het jaar, waar gesproken wordt over de Nederlandse initiële en post-initiële juridische opleidingen.

De aanmelding is open.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures