LegalCrowd start een crowdfunding voor Oekraïense vluchtelingen

Samen met Pro Bono Connect en Amsterdam Law Hub is de juridische start-up LegalCrowd een crowdfundingsactie gestart. De crowdfunding heef als doel om 2500 euro op te halen. Met dit bedrag zullen honderd vluchtelingen uit Oekraïne voorzien worden van de nodige rechtsbijstand. Momenteel is er al 774 euro opgehaald.

Delen:

beeld: Depositphotos

Volgens het Nederlandse platform gaat honderd procent van de donaties naar de UNHCR, minus een klein bedrag per donatie dat door de betalingsdienstaanbieder in rekening wordt gebracht. De UNHCR is ter plaatse en werkt continu aan het verlenen van bijstand (rechtsbijstand, onderdak en veiligheid) aan de meest kwetsbare mensen.

“De huidige situatie in Oekraïne is een van de grootste mensenrechtencrises in Europa. We willen de burgers van Oekraïne ondersteunen op een manier die in lijn is met onze bedrijfsmissie. Met LegalCrowd ondersteunen we positieve juridische acties die de toegang tot de rechter verbeteren. We hebben ervoor gekozen om geld in te zamelen voor de UNHCR, die ook rechtsbijstand biedt aan vluchtelingen. We zijn van mening dat toegang tot juridische ondersteuning essentieel zal zijn voor Oekraïense vluchtelingen die in het buitenland aankomen”, zeggen Gabriel Poltorak en Joost Jansen van LegalCrowd.

 

Tot op heden zijn ongeveer 2 miljoen mensen hun huizen ontvlucht vanwege de aanhoudende oorlog en veel gezinnen en kinderen zijn op zoek naar veiligheid en bescherming. “In veertig jaar heb ik zelden een uittocht van dit tempo gezien van mensen die op de vlucht zijn voor geweld”, zegt Filippo Grandi, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN.

LegalCrowd legt de donaties uit: “Door te doneren kan UNHCR levensreddende bescherming blijven bieden. Zo kan een vluchteling met uw donatie van 25 euro al juridische hulp krijgen. Het geld kan ook worden gebruikt voor noodopvang, hulpgoederen of gezondheidszorg. Zo kan een donatie van 200 euro ook levensreddende zorg bieden aan elf mensen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven