Leidse studenten werkten aan een echte cold case

Een groep Leidse studenten, van verschillende masteropleidingen, mochten zich op een cold case storten. Onlangs presenteerden ze hun bevindingen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Operationeel expert Leo Simais was heel blij met de resultaten van de studenten, zo lezen we op de website van de universiteit: “Ik ben erg blij met de aanbevelingen die de studenten ons hebben gedaan voor vervolgonderzoek en gaan daar serieus mee aan de slag.”

“Ter voorbereiding op het vak hebben de studenten het bachelorkeuzevak Inleiding Cold Cases gevolgd”, legt de universiteit uit, “een reeks van zeven hoorcolleges over cold cases gegeven door experts uit de wetenschap en de politie. In deze hoorcolleges hebben de studenten kennisgemaakt met de forensische, tactische en juridische aspecten van cold-caseonderzoek en hebben zij met behulp van Open Source Intelligence onderzoek gedaan naar een cold case uit de coldcasekalender. De afgelopen drie maanden hebben ze de kennis en vaardigheden die ze bij dit vak en in hun studie hebben opgedaan ingezet ten behoeve van een echte cold case.”

Lees hier het gehele artikel

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top