Leidse studenten werkten aan een echte cold case

Een groep Leidse studenten, van verschillende masteropleidingen, mochten zich op een cold case storten. Onlangs presenteerden ze hun bevindingen.

Delen:

Operationeel expert Leo Simais was heel blij met de resultaten van de studenten, zo lezen we op de website van de universiteit: “Ik ben erg blij met de aanbevelingen die de studenten ons hebben gedaan voor vervolgonderzoek en gaan daar serieus mee aan de slag.”

“Ter voorbereiding op het vak hebben de studenten het bachelorkeuzevak Inleiding Cold Cases gevolgd”, legt de universiteit uit, “een reeks van zeven hoorcolleges over cold cases gegeven door experts uit de wetenschap en de politie. In deze hoorcolleges hebben de studenten kennisgemaakt met de forensische, tactische en juridische aspecten van cold-caseonderzoek en hebben zij met behulp van Open Source Intelligence onderzoek gedaan naar een cold case uit de coldcasekalender. De afgelopen drie maanden hebben ze de kennis en vaardigheden die ze bij dit vak en in hun studie hebben opgedaan ingezet ten behoeve van een echte cold case.”

Lees hier het gehele artikel

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven