Léone Klapwijk (Van Doorne) over de wereldreis die niet doorging

Overstap van de week is Léone Klapwijk. Klapwijk is per 1 oktober als partner binnen de energiesector van Van Doorne komen versterken. Ze is afkomstig van Loyens & Loeff.

Delen:

Leone Klapwijk Van Doorne

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest bij hetzelfde kantoor, was het tijd voor verandering. Mijn man en ik wilden met ons dochtertje Zoë op wereldreis, maar dat kon niet in verband met Covid-19. Toen raakte ik met Van Doorne in gesprek. De energierechtpraktijk, en met name het werk in het kader van de energietransitie, past mooi bij de wens van Van Doorne om een rol van betekenis te spelen in de belangrijke vraagstukken van de moderne tijd en om in te spelen op maatschappelijke en op gedragsveranderingen. Ik draag dat streven een warm hart toe. Van Doorne heeft bovendien een team van specialisten op alle rechtsgebieden die nodig zijn om full service mee te kunnen werken aan (creatieve en innovatieve) oplossingen voor energievraagstukken van welke aard dan ook. En last but not least, is Van Doorne ook gewoon een erg leuk kantoor waar veel inspirerende mensen werken.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Van Doorne?
Ik ben een generalistische specialist op het gebied van energierecht. Mijn aanpak is praktisch en sectorgericht. Door mijn ruime ervaring en brede expertise functioneer ik als een legal businesspartner voor cliënten met energie gerelateerde vraagstukken. Ik denk in kansen en oplossingen. Ik breng risico’s op juridisch gebied in kaart, maar ik begrijp goed dat veel beslissingen zijn ingegeven door de business en dat het zaak is om commerciële keuzes in dergelijke gevallen zo goed als mogelijk juridisch af te hechten. Ik heb door mijn jarenlange ervaring brede kennis van de sectorale wetten (de Elektriciteitswet, de Gaswet, de Drinkwaterwet, de Mijnbouwwet, de Telecommunicatiewet en de Warmtewet) en adviseer en (waar nodig) procedeer in dat kader regelmatig.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Dit is misschien een beetje flauw, maar er is niet echt een specifieke zaak die mij in het bijzonder is bijgebleven. Ik heb zo veel mooie zaken gedaan in mijn loopbaan. Wat mij vooral is bijgebleven wanneer ik terugkijk op mijn carrière tot nu, is de prettige en constructieve samenwerking aan talloze dossiers met de leden uit mijn voormalige team (waarvan een deel zich heeft aangesloten bij Van Doorne) en met de cliënten voor wie ik werkte. Met de meeste van hen heb ik jarenlang samengewerkt aan allerlei uitdagende vraagstukken, waardoor wij met elkaar kunnen lezen en schrijven. Ik beleef er veel plezier aan om in elke zaak een team te vormen dat bestaat uit professionals van Van Doorne en de cliënt en een zaak op die manier, in nauwe samenwerking tot een goed einde te brengen.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten,met wie zou u die dagen dan willen doorbrengen?
Zonder twijfel met mijn man, Jan (hij is ook jurist). Niet alleen is hij erg prettig gezelschap, maar wij raken ook nooit uitgepraat. Het leek mij altijd erg saai om een partner te hebben die hetzelfde werk doet, ik dacht namelijk dat je dan alleen maar over werk zou praten. Alhoewel wij allebei grote liefde hebben voor het vak, praten wij denk ik niet meer over ons werk dan elk ander koppel. Dus als we daadwerkelijk in quarantaine zouden moeten, dan heel graag met hem!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven