Levi Jacobs (Pot Jonker) over het detective-speurwerk

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Levi Jacobs (26) is op 28 augustus 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij Pot Jonker Advocaten. Hij is in april 2018 afgestudeerd aan de UvA in rechtsgeleerdheid met als specialisatie de privaatrechtelijke rechtspraktijk en in wijsbegeerte. In september is hij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik ben niet begonnen met rechten omdat ik advocaat wilde worden, maar omdat ik nieuwsgierig was naar de toepassing van rechtsregels in uiteenlopende situaties. Mijn vakantiegenoot studeerde rechten en nam mij mee in de uitdagende casussen die hij voorgeschoteld kreeg. Dat prikkelde mij voldoende om rechten te gaan studeren. Tijdens mijn studies begon een carrière als advocaat mij steeds meer aan te spreken omdat ik, in tegenstelling tot het abstracte van de opleiding filosofie, het concreet toepassen van het recht interessant vond. Het aanleren van concrete vaardigheden tijdens de beroepsopleiding waarmee je mensen praktisch kan helpen in combinatie met de centrale rol die taal erin speelt en de grote mate van zelfstandigheid binnen de functie, past heel goed bij mij.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Nee. Helemaal niet zelfs. Ik heb altijd het vertrouwen gehad na mijn studie een baan te kunnen vinden. De studiekeuzes die ik heb gemaakt zijn gebaseerd op basis van mijn eigen plezier en mijn interesse in bepaalde aspecten van het recht. Wel heb ik bij Six Advocaten stage gelopen om te ervaren wat het werk van een advocaat precies inhield.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het als een detective zoeken naar bewijsmateriaal. Zoals voor een verjaringszaak met betrekking tot het ontruimen van gemeentegrond. Door vragen beantwoord te krijgen zoals:‘ Vanaf wanneer stond er een hek op die plek? Via welke kanalen kan ik hier bewijs voor vinden? Biedt het gemeentelijk fotoarchief wellicht bewijsmateriaal of Google Maps?’, kom je uiteindelijk tot inzichten die de zaak verder helpen. Maar ook heb ik veel voldoening gehaald uit het kunnen helpen van een ondernemer die te maken had met wanbetalers. Door voor hem een brief te schrijven kreeg hij het geld waar hij hard voor heeft gewerkt wel uitbetaald.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou nog een master in het buitenland hebben gevolgd. Ik had tijdens mijn studie wel meer van de wereld willen zien en mijzelf in andere omgevingen willen uitdagen. Ik heb een half jaar in Parijs gestudeerd en daar uiteraard ook gewoond en gewerkt. Tijdens deze periode heb ik ervaren dat je ook in een compleet andere stad in een ander land jouw eigen leven helemaal zelf kan vormgeven. Door mijn werk als fietsgids heb ik ook nog eens alle mooie plekken van Parijs mogen ontdekken en ben ik verliefd geworden op deze stad.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Als advocaat vastgoedrecht zeker nog bij Pot Jonker Advocaten. Tegen die tijd hoop ik mijn eigen praktijk opgebouwd te hebben. In mijn vrije tijd schrijf ik ook korte verhalen, waarvan er een aantal gepubliceerd zijn in De Gids en literair tijdschrift Liter. Over vijf jaar zou ik daarom ook graag mijn eigen korte verhalenbundel hebben uitgegeven.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Alle advocaten bij Pot Jonker Advocaten zijn ontzettend deskundig. Ze hebben een passie voor het recht en het rechtssysteem en zijn enorm toegewijd aan hun cliënten en zaken. Tegelijkertijd heerst er op kantoor een heel gezellige en informele sfeer. Dat gaat niet ten koste van elkaar. Ook is de persoonlijke aandacht groot en vind ik het prettig dat iedereen breed geïnteresseerd is, waardoor er tijdens de gezamenlijke lunch zowel vakantieverhalen over tafel gaan als theatervoorstellingen, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en tentoonstellingen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top