Lexence populairste kantoor als dealmaker

Delen:

Ondernemers die een advocatenkantoor in de arm willen nemen voor advies bij een deal, gaan dit jaar het liefst naar Lexence. Na drie kwartalen is dit Amsterdamse ondernemings- en vastgoedrechtkantoor gemiddeld vaker dan één keer per week ingeschakeld.

Bij maar liefst 49 deals was Lexence betrokken tot en met het derde kwartaal van 2017, meer dan welk ander kantoor dan ook. Met deze aantallen gaat Lexence over heel 2017 beter scoren dan in 2016, toen het eindigde op de negende plaats. In 2016 stond de dealteller van Lexence na het derde kwartaal op 27 – 22 minder dan dit jaar. Wel betrof het kleine deals: de totale dealwaarde was 900 miljoen euro. Dat laat M&A weten.

Loyens & Loeff staat op de tweede plaats met 43 deals in drie kwartalen (dealwaarde 4,3 miljard euro). Na het tweede kwartaal stond het kantoor op plaats vier met ‘slechts’ twintig deals. In het derde kwartaal werd een inhaalactie ingezet en schoot Loyens & Loeff Allen & Overy voorbij. Dit kantoor eindigde in 2016 nog op de eerste plaats. Wel is Allen & Overy het kantoor dat de hoogste dealwaarde wist te realiseren.

In de staart van de top 10 hebben twee kantoren stuivertje gewisseld. Stond DVAN aan het einde van het tweede kwartaal nog in de top 10 maar heeft die plaats moeten afstaan aan De Brauw Blackstone Westbroek. De Brauw heeft het afgelopen kwartaal de schade beperkt door en staat nu met 21 deals op de achtste plaats – met een dealwaarde van 10,8 miljard.

Naast Lexence, dat van de negende naar de eerste plaats promoveerde, maakt Van Doorne een grote sprong: van de elfde naar de vijfde plaats (2,1 miljard). De dalers in de top 10 zijn Stibbe, Houthoff (Buruma), De Brauw, NautaDutilh en Allen & Overy, maar doorgaans betreft dit maar kleine wijzigingen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven