Lid algemene raad orde van advocaten trekt zich na drie weken alweer terug

Na drie weken verlaat Alexander Leuftink alweer de algemene raad van de Nederlandse Orde van Advocaten. Als advocaat kreeg hij onlangs een waarschuwing van de raad van discipline en daarom moet hij bij de algemene raad vertrekken. Het is niet de eerste keer dat een AR-lid om die reden moet opstappen.

Delen:

Lid algemene raad orde van advocaten trekt zich na drie weken alweer terug - Mr. online
Beeld: Depositphotos

Alexander Leuftink was lid van de algemene raad sinds 30 juni. Hij zou zich onder andere gaan richten op het aandachtsgebied ‘Advocaat als mens’. Hij zou hiermee het eind vorig jaar afgetreden AR-lid Theda Boersema opvolgen.

Gisteren trok Leuftink zich terug als lid van de algemene raad, nadat de raad van discipline recent een waarschuwing aan hem had opgelegd in zijn rol als advocaat. Zijn terugtreden is in lijn met het beleid van de algemene raad dat een disciplinaire sanctie niet verenigbaar is met een bestuursfunctie bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Leuftink is advocaat sinds 2005 en momenteel partner bij LINK Advocaten in Amsterdam. Naast familierechtadvocaat is hij tevens scheidingsmediator en collaborative lawyer, met het accent op het internationaal privaatrecht. Tot voor kort was Leuftink voorzitter van de Specialisatievereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Ook was hij voorzitter van het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen (IMFO).

“Met Alexander Leuftink kan de algemene raad rekenen op een maatschappelijk betrokken bestuurder die zich met grote mate van kennis zal inzetten voor de advocatuur.” Met die woorden werd hij binnengehaald, nu moet de raad – die nu weer bestaat uit vijf leden – opnieuw op zoek naar een zesde lid.

In september 2018 moest ook al een lid van de algemene raad opstappen. Ruben Alderse Baas kreeg toen een waarschuwing van het hof van discipline aan zijn broek.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven