Lilian Veldkamp nam een kijkje bij verschillende faillissementen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Lilian Veldkamp liep stage bij Poelmann van den Broek. Zij wilde graag praktijkervaring opdoen naast het volgen van de masters ondernemingsrecht en financieel recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Een studentstage bij Poelmann van den Broek sprak haar erg aan, want het is in principe een kantoorbrede stage, maar je hebt zelf de mogelijkheid te kiezen binnen welk servicegebied je vooral ervaring op wil doen. Vanwege haar masters lag haar focus op het servicegebied ondernemen.

Meedraaien in een advocatenpraktijk

Tijdens haar stageperiode is bevestigd dat Lilian na haar studie graag aan de slag wil als advocaat: “Dit komt mede door de prettige en open cultuur die er op kantoor heerst. Vanaf het allereerste moment werd ik overal bij betrokken. Van het schrijven van interne notities, tot het bijwonen van zittingen. Ook heb ik gesprekken met klanten gevoerd en ben ik aanwezig geweest bij lezingen. Je wordt goed begeleid en krijgt fijne feedback op je stukken. Dit maakt het lopen van een stage ontzettend leerzaam en zorgt voor een goed beeld van de uiteenlopende werkzaamheden van een advocaat.”

Met name de werkzaamheden van een curator hebben Lilian positief verrast: “Het vak van curator is erg dynamisch en dat spreekt mij aan. Ik vond het interessant om bij verschillende faillissementen een kijkje te nemen op locatie. Zo ben ik bijvoorbeeld samen met een van de curatoren bij de oplevering van een bedrijfspand geweest.”

Veel leren en plezier maken

Lilian nam ook deel aan de JOR-trainingen: “Poelmann van den Broek staat bij mij bekend vanwege haar hoge kennisniveau en kwaliteit. Dat dit van belang is, is ook echt iets wat ik tijdens mijn stage mee heb gekregen. Zo krijgen de advocaten iedere week een JOR-training, waarin de belangrijkste jurisprudentie geanalyseerd wordt. Iedereen bereidt de voorgeschreven jurisprudentie voor. Tijdens de training wordt iemand aangewezen die uitlegt waar de arresten over gaan en wat de belangrijkste rechtsregel is die hieruit voortvloeit. Zo blijven de advocaten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het recht en dat is natuurlijk erg belangrijk.

Naast het harde werken is er natuurlijk ook tijd voor informele activiteiten: “Ik heb deelgenomen aan het karttoernooi, ging mee buiten de deur lunchen en ik ben naar diverse borrels geweest. Ook komt er geregeld even iemand binnenlopen voor een praatje. Dit zorgt ervoor dat je je vanaf het eerste moment welkom voelt. Ik kijk terug op een erg leuke en leerzame periode en wil iedereen dan ook aanraden om tijdens je studie praktijkervaring op te doen en stage te gaan lopen!”

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top