Lisanne Berends over medewerkers-outfits

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Lisanne Berends (24) studeert Rechtsgeleerdheid en Notarieel recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en verwacht in 2019 haar bachelors te behalen. Ze was Rechtsgeleerdheid student-stagiair bij Allen & Overy LLP Amsterdam, afdeling Litigation, van 1 oktober 2018 tot en met 30 november 2018.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In maart 2018 kwam ik een advertentie van Allen & Overy tegen voor een tech-gerelateerde business course:‘Voyage to the Valley’. Aangezien de techsector zich snel ontwikkelt en de juridische sector daarbij soms achterblijft leek het me erg interessant om deze vakgebieden samen te zien komen. Na deelname werd ik uitgenodigd om stage te komen lopen. Omdat ik (de sfeer op) kantoor al goed had leren kennen hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik had niet eerder stage gelopen en dus vooraf geen verwachtingen over mijn stagewerkzaamheden. Wel over de sfeer: ik verwachtte de sfeer van de business course in een ietwat afgezwakte variant terug te vinden op kantoor. Dat klopte niet: de sfeer was nét zo gezellig als tijdens ‘Voyage to the Valley’.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Vanwege mijn deelname aan de business course hoefde ik voor mijn stage geen verdere sollicitatiestappen te ondernemen. Voor de business course heb ik een motivatiebrief gestuurd, waarna ik de ‘Olympics Game’ moest maken; een intensieve serious game waarbij je ervaart hoe een dag op kantoor eruit kan zien. Hierna had ik een gesprek met een recruiter en een advocaat. Ik vond dit een fijne procedure die er echt op gericht was om mij me thuis te laten voelen en om mij op een informele manier te leren kennen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De outfits en het cabaret van het medewerkersweekend! En dat ik me binnen drie weken al redelijk had gespecialiseerd in artikel 843a-procedures. Toevallig kwamen er tijdens mijn stage veel van dit soort zaken binnen en omdat ik de eerste week al het nodige onderzoekswerk had verricht vroegen de rest van de weken steeds meer collega’s om mijn hulp. Ik hield er bovendien een mooi scriptie-onderwerp aan over.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik denk het niet. Het beste wat je tijdens een stage kunt doen is volgens mij je best doen en door eventuele foutjes leer je veel.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage?
Dat ik tijdens de vrijdagmiddagborrel de bar binnenliep en twee collega’s verwelkomde waarvan ik dacht dat het de nieuwe student-stagiairs waren.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Alhoewel ik van tevoren twijfelde of de advocatuur bij een Zuidas-kantoor iets voor mij zou zijn, weet ik dat nu wel zeker. Het werk is afwisselend, de sfeer is goed en de zaken zijn uitdagend waardoor je gedwongen wordt outside of the box te denken. Ik denk dat dit precies is wat ik in de toekomst wil.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top