Lize van de Werken over een tweede specialisatiemaster

Delen:

Lize van de Werken (25) studeert Master burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze verwacht in juli 2019 af te studeren. Ze loopt stage bij KienhuisHoving, sectie arbeidsrecht en contracten-, proces- en aansprakelijkheidsrecht (september en oktober 2018).

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik wilde graag ervaring opdoen in de advocatuur en tijdens een juridische bedrijvendag ben ik in aanraking gekomen met KienhuisHoving. Door de klik met de recruiter en de indruk die ik destijds van het kantoor kreeg, heb ik besloten om te solliciteren. En met succes: ik werd aangenomen als student-stagiaire.

Een ander pluspunt waardoor ik solliciteerde is de optie die geboden wordt om gratis gebruik te maken van een appartement dichtbij het kantoor. Studenten – zoals ik – die niet uit Oost-Nederland komen, hoeven daardoor geen reistijd te maken.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik ging mijn stage open in. Ik wilde graag mijzelf laten zien, maar ook kennismaken met het kantoor en alle facetten van de advocatuur op mij af laten komen. Naast het opdoen van extra juridisch inhoudelijke kennis wilde ik een goed beeld vormen wat de werkzaamheden van een advocaat inhouden. Dat is zeker gelukt. Ik heb cliëntenbesprekingen en zittingen bijgewoond, verschillende memo’s geschreven, jurisprudentie- en literatuuronderzoek uitgevoerd en meegeschreven aan processtukken.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Na een eerste ontmoeting op een juridische bedrijvendag met KienhuisHoving volgde een schriftelijke sollicitatie met aansluitend een gesprek. Het sollicitatiegesprek met de recruiter en een  van de advocaten heb ik als een prettig en open gesprek ervaren.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Als ik één specifiek moment moet benoemen is dat het bijwonen van een actualiteitencursus arbeidsrecht waarbij ik dusdanig geïnspireerd en gemotiveerd ben geraakt om nog een tweede specialisatiemaster te starten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Niet per se. Uiteraard is er een aantal dingen waar je handiger en sneller in wordt gedurende de twee maanden stage, maar dat heeft te maken met de ervaring die je op doet. In die zin is het logisch dat ik het schrijven van bijvoorbeeld een memo in de laatste twee weken anders heb aangepakt dan in de eerste twee weken.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Een blunder kan ik (gelukkig) niet bedenken. Ik ben trots dat ik een bijdrage heb geleverd aan een presentatie voor een aantal cliënten. Naast het inhoudelijke gedeelte heb ik ook een deel van het presenteren voor mijn rekening genomen. Ik vind het leuk om mijzelf uit te dagen en de presentatie verzorgen voelde als een geslaagde uitdaging.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, ik ga na de afronding van mijn studie graag aan de slag als advocaat-stagiaire.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven