Lodewijk Valk nieuwe advocaat-generaal Hoge Raad

Delen:

Hoge RaadLodewijk Valk is benoemd tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie.

W.L. Valk (1964) is op dit moment werkzaam als senior raadsheer in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, waar hij in 2006 werd benoemd tot vicepresident. Valk volgt bij de Hoge Raad prof. mr. Jaap Spier op.

Valk was eerder rechter-plaatsvervanger in Haarlem en Den Haag, rechter in Haarlem, raadsheer in Arnhem, vicepresident in Arnhem. Hij is een kenner van het agrarisch recht en het pachtrecht. Hij is coauteur van het boek coauteur van Stelplicht en bewijslast en van T&C Pachtrecht. Dat laatste boek schreef hij samen met Toon Heisterkamp, die momenteel raadsheer is bij de Hoge Raad en eerder ook al vicepresident in het Hof Arnhem. De benoeming van Valk gaat in op 1 september 2016.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven