Lotte van der Gun (HOYNG ROKH MONEGIER) stelt nu meer vragen

Student-stagiair van de week is Lotte van der Gun. Lotte liep stage bij HOYNG ROKH MONEGIER. "Als ik mijzelf een tip zou mogen geven, zou ik in het begin van mijn stage meer vragen gesteld hebben. Wanneer ik een opdracht kreeg, ging ik meteen heel enthousiast aan de slag. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik door het stellen van meer vragen, duidelijker de vraagstelling voor ogen had."

Delen:

Lotte van der Gun is 20 jaar en studeert rechten aan de Universiteit Utrecht. Zij verwacht in november 2021 haar bachelor af te ronden. Zij liep van mei t/m juni 2021 stage bij HOYNG ROKH MONEGIER in Amsterdam, binnen verschillende gebieden van het intellectueel eigendomsrecht.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
HOYNG ROKH MONEGIER is een advocatenkantoor met een internationale en boeiende IE-praktijk. Ik ben erg geïnteresseerd in de praktijk op het gebied van intellectueel eigendom. Daarbij is de sfeer op het kantoor erg fijn en open. Hierdoor kon ik makkelijk binnenlopen bij collega’s om vragen te stellen.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Mijn verwachtingen van deze student-stage waren dat ik veel zou gaan leren van de praktijk en een leuke tijd zou hebben. Al op het eerste moment van de stage kreeg ik een warm welkom van alle collega’s, waardoor ik mij meteen thuis voelde.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Behalve dat de meeste advocaten en overige afdelingen vanuit huis werkten, mocht ik in principe op kantoor werken – rekening houdend met de geldende regels – en daar heb ik ook gebruik van gemaakt. Hierdoor heb ik een goed beeld van de praktijk gekregen. Daarnaast mocht ik mee naar fysieke zittingen, waar ik met veel plezier heb gekeken naar de pleidooien van collega’s.

Wat moest je zoal doen?
Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende opdrachten gekregen. Juist deze afwisseling maakte het voor mij leuk, er komen namelijk veel interessante en diverse zaken binnen bij HOYNG ROKH MONEGIER. De opdrachten hadden betrekking op verschillende gebieden van het intellectueel eigendomsrecht, zoals het merkenrecht en octrooirecht. de afgelopen twee maanden heb ik veel geleerd over de procespraktijk en over de uiteenlopende werkzaamheden van een IE-advocaat.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De goede samenwerking tussen de collega’s van HOYNG ROKH MONEGIER. In de aanloop van een zitting zag ik het hele team goed samenwerken om zo de deadlines te halen. Daarnaast is de sfeer informeel, waardoor de lunchpauzes altijd gezellig waren.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb gelukkig geen grote blunder meegemaakt. Mijn Limburgse accent viel echter wel op bij collega’s. Mijn grootste succes zijn alle vaardigheden die ik heb geleerd en de kennismaking met de procespraktijk van HOYNG ROKH MONEGIER. Mijn collega’s hebben mij dan ook extra gemotiveerd om alles uit deze stage te halen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Door deze stage heb ik de bevestiging gekregen dat ik graag in de advocatuur verder wil. Ik merkte aan mijzelf wanneer ik betrokken werd bij een bepaalde zaak, gemotiveerd was er alles aan te doen om tot het beste resultaat te komen. HOYNG ROKH MONEGIER heeft voor mij de bevestiging gegeven dat ik graag verder zou willen gaan binnen het intellectueel eigendomsrecht.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven