Maarten Mussche, mede-oprichter (Finch) over Jonnie Boer

Overstapper van de week is Maarten Mussche. Mussche is een van de vier oprichters van Finch Dispute Resolution en sinds 1 oktober als partner verbonden aan deze nieuwe litigation boutique in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrechtelijke en commerciële geschillen. Mussche was hiervoor verbonden aan Wijn & Stael Advocaten.

Delen:

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?
Naar kwaliteit is altijd vraag. Er zijn in Nederland maar een paar gespecialiseerde litigationkantoren die de bovenkant van de zakelijke markt bedienen. Wij gaan ervan uit dat de vraag alleen maar zal toenemen. Je redt het in complexe procedures simpelweg niet meer als relatieve generalist. Als nichekantoor kunnen we ons beter positioneren, zijn wij slagvaardiger en hebben we niet te maken met belangenconflicten tussen cliënten. Daarnaast (of daarom) denken we dat Finch een aantrekkelijke partij is om zaken aan door te verwijzen.

U stapt met een flink deel van het corporate & commercial litigation team van Wijn & Stael over, inclusief drie partners. Vormen jullie zakelijk een ‘dream team’?
Dat denk ik zeker. Op vakinhoudelijk vlak vullen we elkaar uitstekend aan. We houden ons allemaal bezig met de corporate en commerciële procespraktijk in brede zin, maar daarbinnen zijn er ook wat accentverschillen. Om wat voorbeelden te noemen: Koen Rutten procedeert regelmatig in collectief verband, Dieuwertje de Leeuw heeft veel ervaring met overnamegeschillen, Stefan Holterman is heel bedreven in governancekwesties en ik heb een bijzondere expertise op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid. Ook qua karakters denk ik dat we complementaire eigenschappen hebben. Zonder namen en rugnummers te noemen: daadkracht en reflectie zijn bij Finch beide goed vertegenwoordigd.

Doet u privé ook alles samen?
Bij voorkeur niet. We zitten zakelijk op één lijn en hebben het, ook in de hectische opstartfase, heel gezellig met elkaar. Dat willen we graag zo houden. Een beetje afstand op zijn tijd kan dan geen kwaad. Mijn vermoeden is dat de diverse thuisfronten daar precies zo over denken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we buiten het werk om zeker wel eens wat met elkaar eten of drinken.

Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?
Dat doen Studio Ace en Interiorlab voor ons. Zij zijn daar hartstikke goed in. Het is net als bij juridische kwesties: liever in één keer goed door een professional, dan eerst zelf aanmodderen.

Als er een bekende Nederlander bij u op het team bij zou mogen komen, wie zou dat dan zijn?
Jonnie Boer zou van harte welkom zijn. Een nuchtere, sympathieke kerel die altijd topkwaliteit wil leveren. Daar kunnen we ons moeiteloos mee identificeren. En als hij er dan toch is, houden we hem niet tegen als hij de lunch wil verzorgen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven