Mag je iemand een ‘gecremeerde kroket’ noemen?

Studenten van Radboud Universiteit gaan terug naar de basisschool, om daar leerlingen van groep 7 en 8 warm te maken voor het recht. En dat doen ze door met de basisschoolleerlingen antwoorden te zoeken op pakkende vragen.

Delen:

beeld: Depositphotos

De vragen die onder meer voorbijkomen zijn, zo vertelt de website van de Nijmeegse universiteit: Mag je iemand een ‘gecremeerde kroket’ noemen? Waarom draagt een rechter eigenlijk een toga? Mag je zomaar snoep kopen in Duitsland? En wat kun je doen als een klasgenoot je op Facebook beschuldigt van het stelen van een Cito-toets? Met deze vragen willen de rechtenstudenten de basisschoolleerlingen aan de slag laten gaan met belangrijke maatschappelijke kwesties. De betrokken universitair hoofddocent internationaal en Europees recht Jasper Krommendijk doet verslag en roept meer studenten op om zich hiervoor op te geven. Lees het hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven