Malte Malycha (STAUNCH) over zijn dreamteam

Overstapper van de week is Malte Malycha. Hij heeft zich samen met Jochem Vlek per 1 september bij litigation & arbitration kantoor STAUNCH aangesloten. Hiervoor werkte hij bij De Brauw Blackstone Westbroek. Malycha is een procesadvocaat met een brede civielrechtelijke praktijk.

Delen:

Jochem Vlek en Malte Malycha

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik ben inmiddels ruim tien jaar advocaat en blik terug op een mooie tijd bij De Brauw Blackstone Westbroek (en daarvoor Stibbe). In al die tijd is het precies één keer gebeurd dat de kans zich voordeed om samen met eensgezinden een eigen kantoor op te gaan bouwen. Dat gebeurde in het voorjaar, toen oud-collega Stefan Derksen mij vertelde over zijn plannen met het pas opgerichte kantoor STAUNCH. Ik raakte enthousiast over zijn plannen en dat enthousiasme groeide verder toen duidelijk werd dat collega Jochem Vlek zich bij STAUNCH zou aansluiten. We zijn met z’n drieën in gesprek gegaan en het werd al snel duidelijk dat wij op één lijn zaten wat betreft visie en strategie. De keuze om over te stappen was daardoor niet heel moeilijk en snel gemaakt.

Samen met uw collega Jochem Vlek heeft u zich bij oud-collega Stefan Derksen aangesloten. Zijn jullie samen een dreamteam?
Haha, nou wij vinden zelf in ieder geval dat het team nog niet compleet is. Onze droom is om de komende jaren geleidelijk door te groeien naar 10-15 advocaten. Als het lukt om dat ‘dreamteam’ bij elkaar te brengen is onze missie geslaagd.

Staan daartoe collega’s van De Brauw Blackstone Westbroek op jullie favorietenlijstje?
Wij varen onze eigen koers en zijn niet van plan actief te werven onder advocaten van De Brauw. Wel is het zo dat veel oud-collega’s die wij goed kennen en die omgekeerd ons goed kennen enthousiast zijn over onze plannen zodat we niet kunnen uitsluiten dat er nog meer ‘overstappers’ volgen.

Heeft uw kantoor een gat in de markt gevonden?
Wij zien dat de grote kantoren zich steeds meer richten op de megazaken waar met grote teams aan wordt gewerkt. Senior advocaten zijn het grootste deel van hun tijd actief als projectmanager in plaats van met echt vakwerk. Wij richten ons op marktpartijen die niet op zoek zijn naar een groot team, maar wel naar hoogwaardige juridische dienstverlening gecombineerd met een hands-on en persoonlijke aanpak. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten de advocaten waarmee ze samenwerken ook echt kennen en te investeren in relaties. Wij houden er ook alle drie van om zelf de pen in de hand te nemen en aan processtukken te schrijven. Liefde voor het vak uitstralen, persoonlijke aandacht geven en de verwachtingen van cliënten overtreffen. Dat is wat wij nastreven.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Vermoedelijk eentje die wij nu nog niet zien aankomen! Wij realiseren ons dat wij als klein kantoor meer ons best zullen moeten doen om op het radarscherm te komen van juridisch talent. Die uitdaging gaan wij graag aan, omdat we aan de kwaliteit van onze dienstverlening geen concessies willen doen. We denken ook dat we een aantrekkelijke propositie hebben voor juridisch talent en hebben er vertrouwen in dit talent aan ons te binden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven