Manisha Mangal (CMS) over de nuchtere sfeer op kantoor

Student-stagiair van de week is Manisha Mangal. Manisha loopt stage bij CMS Amsterdam. “Zolang je iets doet wat je leuk vindt, komt het wel goed.”

Delen:

Manisha Mangal

Manisha Mangal (21) studeert notarieel recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij verwacht in juli 2024 af te studeren. Zij loopt stage bij CMS, afdeling notariaat (Corporate M&A/Real Estate), in september en oktober 2023.

Waarom heb je voor CMS gekozen?
Afgelopen collegejaar was ik secretaris bij de notariële studievereniging V.I.V.A. in Amsterdam en heb ik veel kantoren leren kennen. Voor mij sprong CMS eruit, omdat het een uniek kantoor aan de Zuidas is. Het is een groot en internationaal kantoor, maar er hangt een nuchtere sfeer. Je voelt je er meteen welkom! Op kantoor merk je weinig van de hiërarchie, waardoor de drempels om vragen te stellen laag zijn. Dit vond ik erg belangrijk bij het kiezen van een stageplek. Toen ik hoorde dat CMS combistages aanbiedt, was het voor mij een no-brainer om te solliciteren.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik heb mij laten vertellen dat een combistage helemaal niet fijn is, omdat je er maar korte tijd bent. Persoonlijk vind ik een combistage erg handig voor een eerste stage en ik heb het erg naar mijn zin op beide praktijken. Ik hoopte veel te zien van de praktijk en veel te leren en dat is ook uitgekomen. Ik kan nu inderdaad zeggen dat ik een beter beeld heb van de werkzaamheden van een internationaal notariskantoor.

Wat moet je zoal doen?
Af en toe hoor je weleens hoe student-stagiaires afwisseling in hun werk missen. Gelukkig kan ik spreken van het tegendeel. Ik word door kandidaat-notarissen meegenomen in interessante dossiers waar ik de conceptakten van mag opmaken, ik word betrokken bij de jurisprudentielunches en ik mag meeluisteren bij calls met cliënten. Uiteraard schrijf ik ook juridische memo’s en verricht ik praktische klusjes.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Vast wel, maar ik ben ook tevreden met hoe ik te werk ben gegaan. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Als ik zo terugkijk heb ik geen blunders gemaakt, al zeg ik het zelf. Ik ben hier immers om te leren, dus ik weet niet of ik ook echt een blunder zou kunnen maken. Wat ik zie als mijn grootste succes is de bijdrage die ik heb geleverd aan de dossiers van de kandidaat-notarissen. En wanneer de partner-notaris mijn werk complimenteert, voelt dat ook heel waardevol.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker! Ik heb het al erg naar mijn zin op de studie, maar deze stage is een bevestiging dat de praktijk mij ook interesseert. Ik voel mij op mijn plek en ben voornemens om na de bachelor door te gaan met de notariële master.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Natuurlijk hoop ik over tien jaar een succesvolle kandidaat-notaris te zijn die haar plekje op de Zuidas heeft gevonden, maar ik wil het ook allemaal op mij laten afkomen. Het lijkt mij heel leuk om later te specialiseren in de corporate-praktijk, omdat het heel dynamisch en uitdagend werk is. Ik vind het vooral belangrijk dat ik iets doe waar ik plezier in kan vinden, en ik denk dat ik dat in de internationale ondernemingsrechtpraktijk heb gevonden.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven