Marc Morriën (Ploum) van Umfeld naar hockeyveld

Delen:

Marc Morriën (25 jaar) studeert civiel recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij verwacht in juni 2020 af te studeren. Hij liep stage bij Ploum te Rotterdam, op de sectie IE (Intellectueel Eigendom), IT & Privacy, in juni en juli 2019.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In 2017 ben ik op een inhousedag bij Ploum geweest. Wij hebben toen met het IE-team en een groep studenten een case voorbereid en die vervolgens gepresenteerd bij Unilever. Deze dag is lang blijven hangen en toen ik moest beslissen waar ik dit jaar stage ging lopen heb ik niet lang hoeven nadenken.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Door de inhousedag had ik hoge verwachtingen van de stageperiode. Toch hebben zowel het werk als de activiteiten naast het werk mijn verwachtingen overstegen. Omdat de sectie niet alleen uit IE-recht bestaat maar ook uit IT- en Privacyrecht, waren de opdrachten zeer divers. Ik ben met veel verschillende onderwerpen in aanraking gekomen. Op een werkdag hield ik me zowel bezig met het merkenrecht en het auteursrecht als met de AVG en licenties voor software. Vooraf had ik verwacht dat ik alleen maar met het IE-recht bezig zou zijn.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Via de inhousedag kende ik een aantal medewerkers en de vriendin van een oud-huisgenoot werkt op de sectie waar ik stage heb gelopen. Ik heb contact met haar opgenomen en mijn cv, cijferlijst en motivatiebrief gestuurd. Een paar weken later zat ik op kantoor voor een gesprek. Dit was een heel fijn gesprek waarbij het vooral over mijn studie en levensloop ging. Het was een laagdrempelig gesprek en ik heb geen assessment gemaakt. Wel werd ik inhoudelijk enigszins aan de tand gevoeld maar dat was uiteraard geen probleem.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De afgelopen twee maanden heb ik veel geleerd en meegemaakt. Zo ben ik drie keer mee geweest naar de rechtbank, heb ik bij veel vergaderingen met cliënten gezeten en mocht ik mee naar een gastcollege. Daarnaast heb ik mazzel gehad met de timing van mijn stageperiode; ik heb meegedaan aan een hockeytoernooi en een tennistoernooi en een sectie-BBQ en themaborrel meegemaakt. Het ene moment was ik bezig met een groot onderzoek in een internationale zaak naar het Umfeld van een auteursrechtelijk beschermd product. Het andere moment stond ik met de advocaten en partners op het hockeyveld een biertje te drinken. Wat mij persoonlijk altijd bijblijft zijn de zittingen. Voor een bepaalde zaak heb ik inhoudelijk werk verricht, ben ik mee geweest naar alle afspraken en heb ik ook de zitting bijgewoond. Wanneer je zodanig betrokken bent bij een zaak en je de cliënt voor de derde keer spreekt merk je dat je enige affiniteit met elkaar en de zaak hebt opgebouwd.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Eigenlijk niet. De stage is vrij soepel verlopen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Blunders heb ik niet gemaakt. Waar ik het meest trots op ben is hoe ik mij, met hulp van de sectiegenoten, heb ontwikkeld in de afgelopen twee maanden. Vooral mijn schrijfvaardigheid is ontzettend verbeterd en dat heb ik voornamelijk aan het hoge niveau en de hoge ambities van de advocaten op de sectie te danken.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut. De dynamiek in de advocatuur bevalt mij vooralsnog uitstekend.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven