Mareine Callemeijn (Boels Zanders) Patroon van het Jaar 2020

Mareine Callemeijn, advocaat arbeidsrecht bij Boels Zanders, is verkozen tot Patroon van het Jaar 2020. Ze heeft deze titel te danken aan haar inzet, enthousiasme en betrokkenheid bij het begeleiden van advocaat-stagiair Stijn Blom.

Delen:

Mareine Callemeijn (Boels Zanders) Patroon van het Jaar 2020

De bekendmaking werd dit jaar gedaan via het verspreiding van een filmpje via LinkedIn, aangezien de reguliere uitreiking tijdens het jaarlijkse Jonge Balie congres niet mogelijk is.

In de beoordeling heeft de jury dit jaar extra aandacht besteed aan de begeleiding op afstand. Juist de betrokkenheid en het initiatief dat Callemeijn hier heeft getoond maakt haar een goede patroon. Advocaat-stagiair Stijn Blom: “Mareine plande direct na de start van haar patronaat een wekelijks ‘cappuccino-overleg’ in om mijn bezigheden te bespreken. Verder was ze nooit te druk om te sparren of om mijn adviezen en processtukken te controleren. Haar feedback is kritisch, maar constructief en daarmee waardevol. Sinds corona bellen we natuurlijk veel, maar potentiële lacunes in begeleiding in deze bijzondere tijd worden geheel voorkomen doordat wij (op initiatief van Mareine) regelmatig in en rondom Maastricht gaan wandelen om bij te praten.”

De ‘Patroon van het Jaar’-verkiezing is een jaarlijks terugkerend event en wordt georganiseerd door Dialogue, Stichting Jonge Balie Nederland en Le Tableau. Elk jaar kunnen stagiaires en medewerkers (1e, 2e of 3e jaars) hun patroon nomineren voor deze titel. De genomineerde kandidaten presenteren zichzelf vervolgens aan een jury. Op basis van de nominatie en het gesprek met de patroons, selecteert de jury de finalisten voor de Patroon van het Jaar. Op basis van een geanonimiseerde inhoudelijke beoordeling door de jury wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. De uitreiking vindt normaal gesproken plaats tijdens het landelijke Jonge Balie congres.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven